lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de juliol, 2009

Llei de Murphy: Endesa atribueix a un incomprensible error humà l'aturada imprevista d'Ascó I

"si alguna cosa té la possibilitat de sortir malament, de ben segur que ho farà" La companyia elèctrica Endesa, titular de la central nuclear d'Ascó I(Ribera d'Ebre) ha anunciat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que l'aturada imprevista d'avui havia estat causada per un 'error humà' (EH). La central s'ha aturat, de manera indefinida i no programada (InotP), després d'haver-se connectat ahir de nou a la xarxa elèctrica (XE). Des de la central es pensa que un desajust tècnic va saturar el reactor (DTSR), que treballava al 45% de la seva potència. Això va fer que rebés l'ordre de desconnexió.

Des que s'hi va produir una descarada fuita radioactiva (FR-Puuufff!), la central havia intensificat les revisions per tal d'evitar nous incidents.

La central havia romàs tancada perquè s'hi poguessinn fer les tasques de recàrrega de combustible de la planta (TRCP-20), la vintena des que es va obrir. La recàrrega d'Ascó I va començar el 24 de maig passat amb la desconnexió de la central de la xarxa i es va reobrir, diumenge passat, un mes després del que s'havia previst. I ni així!!! El País: Un error humano fue la causa del paro forzoso de Ascó I