lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 de setembre, 2009

Barça 5 - Atlético de Madrid 2

Puyal 190909

El Barça ha golejat l'Atlético de Madrid per 5-2 en una primera part excelent (4-1) de tot l'equip i una segona més tranquila, en què l'equip blaugrana ha aixecat clarament el peu de l'accelerador. Txigrinski ha tingut un debut notable al Camp Nou, Iniesta ha tornat a jugar davant l'afició blaugrana, Xavi ha fet un recitalk de futbol al migcamp, Ibrahimovic ha tornat a marcar i Messi, el protagonista, ha celebrat la firma de la seva renovació de contracte fins al 2016 amb una molt bona actuació amb dos gols (el 2-0 i el 5-2) i la jugada i assistència d'un altre (el 4-0). El Barça ha sortit a buscar el partit des del primer minut i ho ha aconseguit amb escreix, ja que en 150 segons ja havia rematat un cop al travesser (Henry) i marcat el primer gol. Ha estat Ibrahimovic, que continua a gol per partit a la Lliga, finalitzant de forma exquisida una assistència de Sergio Busquets. Al quart d'hora ha estat Messi qui ha ampliat l'avantatge fintant al porter i rematant a plaer després d'una excelent passada -marca de la casa- de Xavi. El tercer del Barça l'ha fet Alves xutant molt fort i molt precisament una falta, que ha entrat després que la pilota toqués el pal de la porteria de Roberto. Abans de la mitja part, encara han arribat un parell de gols més. El 4-0, obra de Keita des de l'àrea petita, ha arribat després d'una magnífica jugada de Messi a la banda esquerra. Poc abans del xiulet de l'àrbitre, que s'ha empassat un penal claríssim a Ibrahimovic amb 4-0, Busquets ha regalat el 4-1 a Agüero amb una pèssima cessió enrere. A la segona part els de Guardiola han afluixat el pas i l'Atlético ho ha aprofitat per tranquilitzar el seu joc i mirar amunt. Una altra errada important del Barça a la seva parcel·la l'ha aprofitada Forlan per marcar el 4-2, que semblava definitiu, però Messi altra cop, ha arrodonit el seu partit agafant una pilota dins l'àrtea i llançant un xut creuat que ha suposat el 5-2. Amb aquest resultat, el Barça suma tres de tres victòries, 9 punts en total, que el situen líder provisionalment en solitari a la Classificació a l'espera del que facin l'Athlètic i el Reial Madrid. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

ERC confirma onze municipis més que promouran consultes sobiranistes

Joan Puigcercós ERC 190909 CATr

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha confirmat que hi ha onze municipis on es presentaran mocions de suport a consultes per a la independència. Puigcercós ha afirmat que els catalans han de superar la por de decidir el seu futur. Ha explicat que l'onada de consultes populars s'ha de portar a terme amb tranquil·litat i ha instat els càrrecs municipals a "conscienciar" la població, actuar amb "rigor" i "saber esperar".

Els primers ajuntaments on presentaran mocions són les Borges Blanques (Les Garrigues), Alella (Maresme), Agullana (Alt Empordà), Tagamanent (Vallès Oriental), l'Arboç (Baix Penedès), Caldes de Montbui (Vallès Oriental), Montblanc (Conca de Barberà), Xerta (Baix Ebre), Serós (Segrià), Santpedor (Bages) i Almoster (Baix Camp).

Puigcercós ho ha anunciat en el marc de la convenció de càrrecs electes municipals pel dret a decidir que ha reunit 316 regidors i alcaldes a Santpedor. Els alcaldes d'aquests municipis són d'ERC i la formació assegura que les mocions rebran el suport necessari per prosperar.

Sobre la independència de Catalunya, ha assenyalat que el camí a seguir és el de "les paperetes i les urnes", i ha assegurat que "res pot parar la voluntat d'un poble". Ha afirmat també que l'onada de consultes és l'autèntic final de la transició, més enllà de la Constitució i de l'Estatut.

VilaWeb: Esquerra tria els primers ajuntaments on hi presentarà les mocions de suport a les consultes independentistes

LaVanguardia: Puigcercós anuncia consultas soberanistas en once municipios

La taca d’oli s’estén

L’impacte de la consulta independentista de diumenge passat a Arenys de Munt s’escampa com una taca d’oli, de manera que el debat sobre si els ajuntaments s’adhereixen a la iniciativa autodeterminista simbòlica que puguin promoure entitats ciutadanes ja està en ple debat en nombrosos consistoris. Fins ahir eren cinc els ajuntaments que havien decidit acompanyar processos com el que es va impulsar al poble maresmenc –Berga, Calders, Argentona, l’Aldea i Castellfollit de Riubregós–, governats per CiU o ERC, mentre que la proposta ha estat rebutjada a les corporacions d’Igualada, Vilanova i la Geltrú, Mataró, la Selva del Camp –totes amb alcalde socialista– i del Prat de Llobregat, amb govern d’ICV-EUiA.

Les entitats convocants són les plataformes PDD, Sobirania i Progres, Deumil.cat, Sobirania i Justícia, la xarxa Osona Decideix, les comissions organitzadora i avaladora de la consulta d’Arenys i les entitats MAPA, Catalunya Estat Lliure, Club FNEC, Plataforma per la Sobirania, entre altres. Avui: Arenys posa accent a la marca Catalunya

Zapatero diu que "no passarà res" i que el Tribunal Constitucional no modificarà l'Estatut

Més clar, l'aigua! L'estatutet és paper mullat! Tirem pel dret!!*!! El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, creu que el Tribunal Constitucional (TC) no tocarà l'Estatut. "Tots confiem en el treball que vam fer", ha afirmat davant la cúpula del PSOE, i "jo confio en el TC".

Segons fonts socialistes, a la seva última intervenció davant el Comitè Federal del PSOE a porta tancada, Zapatero s'ha mostrat convençut que "no passarà res" respecte al text que van aprovar les Corts espanyoles.

També s'ha referit a la pròxima sentència de l'Estatut el president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, que ha volgut deixar clara la seva posició sobre aquesta qüestió i ha considerat que "cal tenir en compte la realitat actual, inclosa la voluntat del parlament català i el nacional així com el referèndum de l'Estatut" que va tenir lloc en el seu moment, després de l'aprovació al parlament nacional.

LaVanguardia: El PSOE confía en que el TC hará un buen trabajo con la sentencia del Estatut

Alicia Sánchez Camacho: "No podem permetre que el català sigui la llengua vehicular a les escoles dels nostres fills"

No n'esperàvem menys d'una filla de guàrdia civil!!*!! Més clar, impossible: "No podem permetre que el català sigui la llengua vehicular a les escoles dels nostres fills". Són paraules de la presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, en el seu discurs de proclamació com a candidata a la presidència de la Generalitat per a les eleccions al Parlament de l'any que ve.

Sánchez-Camacho no ha pogut contenir l'emoció quan la pantalla gegant del recinte ha mostrat unes imatges del seu fill, que estava present al míting. Amb llàgrimes als ulls, la dirigent ha mencionat al seu fill, "que està voltant per la sala", per afirmar que aportarà temps al PP traient-li a la persona que més s'estima. "Vull que el meu fill visqui la catalanitat i una Espanya de llibertat", ha afirmat.

LaVanguardia: Sánchez-Camacho, oficialmente candidata del PPC a la Generalitat

Urkullu hauria votat per la independència d'Euskadi en una consulta com la d'Arenys

El president de l'Euskadi Buru Batzar del PNB, Iñigo Urkullu, ha afirmat que ell hauria votat a favor de la independència d'Euskadi si hi hagués hagut una consulta a la Comunitat Autònoma Basca com la celebrada a la localitat catalana d'Arenys de Munt.

Durant l'esmorzar de Fòrum Europa-Tribuna País Basc, Urkullu ha destacat que és "nacionalista", se sent "només basc", tot i que respecta "qualsevol altre sentiment d'identitat i de pertinença" i hi conviu "des del màxim respecte". "I és el que exigeixo per als meus sentiments, que es respectin", ha afegit.

En aquesta línia, ha apuntat que, "si es donessin les condicions perquè Euskadi pogués ser un àmbit jurídic polític al mateix nivell que qualsevol altre àmbit jurídic polític estatal en el concert de la Unió Europea, doncs aquest és el plantejament que té el PNB 'per secula seculorum". "I 'per secula seculorum' no és intranscendent perquè ja tenim 114 anys d'història com PNB", ha conclòs.

Bellprat ret avui homenatge a la primera alcaldessa del país i de l'estat, d'ERC

L'Ajuntament de Bellprat (Anoia) commemora avui el 75è aniversari de l'elecció de la primera alcaldessa de Catalunya i de tot l'Estat, Natividad Yarza, en època de la República. Nascuda a Valladolid, de petita la seva família es va traslladar a Catalunya, on acabaria fent de mestra de Bellprat i essent escollida alcaldessa el 14 de gener de 1934 per ERC. Avui es descobrirà una placa commemorativa, tindrà lloc una trobada d'alcaldesses de Catalunya, es farà la primera exhibició de castelleres dels Castellers de Vilafranca i una cercavila pels carrers del poble amb gegantes. L'acte comptarà amb la presència del president del Parlament, Ernest Benach, i amb la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva. MEMÒRIAesquerra.cat: Nativitat Yarza i Planas

Horta mostra els retrats amb què Picasso va immortalitzar els seus amics catalans

Durant els prop de nou anys que Picasso va estar vivint a Catalunya –del 1895 al 1903– es va relacionar amb tota la bohèmia artística que es movia per Els Quatre Gats i es va integrar plenament en la realitat catalana. Ara el Centre Picasso d'Horta de Sant Joan, amb motiu del centenari de la segona estada del pintor al municipi, ha recollit en una exposició de petit format 28 dibuixos originals –la majoria cedits pel Museu Picasso de Barcelona– amb els quals el geni malagueny va immortalitzar els seus amics catalans. L'exposició, que s'inaugura avui i que es podrà visitar fins al 15 de novembre al Centre Picasso d'Orta, inclou dibuixos d'artistes consagrats com ara Ramon Casas o Santiago Rusiñol i mostra la part més humana de la relació de Picasso amb Catalunya.

Leonard Cohen es desmaia i suspèn el concert a València

Leonard Cohen - Bird On The Wire

Leonard Cohen ha patit un desmai sobre l’escenari aquest divendres mentre actuava al Velòdrom Lluís Puig de València i ha hagut de suspendre el concert quan tot just interpretava el quart tema del recital, Bird on the wire.

El cantautor canadenc, que dilluns vinent farà 75 anys, hauria patit una intoxicació alimentària, de caràcter "lleu", que ha fet que es desplomés mentre interpretava un tema i ha hagut de ser assistit per les seves coristes, que l'han dut fora de l’escenari, on ha estat atès pels equips d’assistència sanitària contractats per l’organització.

Cohen havia pogut cantar tres temes, Dance me to the end of love, The Future i There ain’t no cure for love. Durant la interpretació d’aquestes cançons, el cantant ja havia donat senyals de no trobar-se gaire bé, ja que es va posar a la gatzoneta i es va repenjar a terra en diverses ocasions. Hi havia una ambulància a les portes del recinte, tot i que Cohen va ser atès a dins mateix.

El concert de València forma part de la gira que l’havia de dur a Barcelona el dilluns 21 de setembre. Fonts de l'organització han assenyalat que aquest concert, que tindrà lloc al Palau Sant Jordi i que coincidirà amb el 75è aniversari del cantant, es manté tal i com estava previst.