lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 de setembre, 2009

ERC confirma onze municipis més que promouran consultes sobiranistes

Joan Puigcercós ERC 190909 CATr

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha confirmat que hi ha onze municipis on es presentaran mocions de suport a consultes per a la independència. Puigcercós ha afirmat que els catalans han de superar la por de decidir el seu futur. Ha explicat que l'onada de consultes populars s'ha de portar a terme amb tranquil·litat i ha instat els càrrecs municipals a "conscienciar" la població, actuar amb "rigor" i "saber esperar".

Els primers ajuntaments on presentaran mocions són les Borges Blanques (Les Garrigues), Alella (Maresme), Agullana (Alt Empordà), Tagamanent (Vallès Oriental), l'Arboç (Baix Penedès), Caldes de Montbui (Vallès Oriental), Montblanc (Conca de Barberà), Xerta (Baix Ebre), Serós (Segrià), Santpedor (Bages) i Almoster (Baix Camp).

Puigcercós ho ha anunciat en el marc de la convenció de càrrecs electes municipals pel dret a decidir que ha reunit 316 regidors i alcaldes a Santpedor. Els alcaldes d'aquests municipis són d'ERC i la formació assegura que les mocions rebran el suport necessari per prosperar.

Sobre la independència de Catalunya, ha assenyalat que el camí a seguir és el de "les paperetes i les urnes", i ha assegurat que "res pot parar la voluntat d'un poble". Ha afirmat també que l'onada de consultes és l'autèntic final de la transició, més enllà de la Constitució i de l'Estatut.

VilaWeb: Esquerra tria els primers ajuntaments on hi presentarà les mocions de suport a les consultes independentistes

LaVanguardia: Puigcercós anuncia consultas soberanistas en once municipios