lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 d’octubre, 2009

Carles Bonet, portaveu d'ERC al Senat reclama a Puigcercós i Carod que rectifiquin

Naltros, també!!*!! El portaveu d'ERC al Senat, Carles Bonet, creu que tant el president d'ERC, Joan Puigcercós, com el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira s'han equivocat a l'hora de decidir que Carod quedi fora de les llistes electorals de les pròximes eleccions al Parlament previstes pel 2010. En declaracions a l'ACN, Bonet ha considerat un error que Puigcercós prescindeixi de Carod perquè considera que el partit està en moments difícils i 'necessitem les aptituds de tothom per tirar endavant'. També ha lamentat l'actitud de Carod 'dient que no vol anar a les llistes'. Davant d'aquesta situació reclama a tots dos que reflexionin.

VilaWeb: Carles Bonet demana a Puigcercós que rectifiqui i lamenta que Carod hagi cedit

Puigcercós deixa Carod fora de la llista i d'un eventual Govern

La renúncia de Josep-Lluís Carod-Rovira a encapçalar la candidatura dels republicans a les properes eleccions deixant via lliure a Joan Puigcercós no ha impedit que el president republicà l'aparti definitivament. Puigcercós ha comunicat ja a Caord que no el vol ja no de número dos, sinó en cap posició, i que tampoc compta amb ell per ser al Govern en cas que després de les eleccions ERC hi sigui. La mateixa nit de la renúncia, el vicepresident va advertir que no tenia cap intenció de deixar la política i volia seguir 'a primera línia'. Carod ha confirmat aquest matí la notícia i ha desitjat 'al partit' -no a Puigcercós- 'els millors resultats'. Caldrà veure com entomen la decisió els membres de l'executiva propers al vicepresident, sobretot a les portes del consell nacional del cap de setmana del 17 i 18 d'octubre, on s'ha de proclamar oficialment la candidatura de Puigcercós.

Avui: Puigcercós comunica a Carod que no serà a la llista ni al govern

L'Ajuntament de Vic també dóna suport a les consultes independentistes

L'Ajuntament de Vic ha aprovat avui una moció de suport perquè entitats de la ciutat impulsin una consulta popular sobre la independència. La moció, amb un text genèric i poc definit que acontentava els grups promotors, s'ha aprovat amb els vots favorables dels grups que l'havien consensuada (CiU, ERC i CUP) i ICV-EUiA. Plataforma per Catalunya s'ha abstingut i el PSC, que governa juntament amb CiU i ERC hi ha votat en contra. Alfons López Tena i Uriel Beltran han assistit a la votació.

VilaWeb: L'Ajuntament de Vic també dóna suport a les consultes independentistes

Juneda vota a favor de la consulta sobiranista

El ple de l'ajuntament de Junda ha aprovat aquest dimarts a la nit una moció de suport a la celebració d'una consulta popular sobre la independència de Catalunya amb els vots a favor dels sis regidors de CiU i els dos d'ERC. Els tres regidors del PSC es van abstenir.

Pasqual Maragall proposa un 'tancament de caixes' si el TC retalla l'Estatut

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, defensa en un manifest escrit i signat per ell mateix dissabte passat a Juneda (Garrigues) un 'tancament de caixes' per part del poble català en cas que el Tribunal Constitucional espanyol (TC) no emeti una sentència 'ferma i justa' sobre l'Estatut en un termini 'improrrogable' de 30 dies a partir del 4 d'octubre, data de la signatura del 'Manifest de Juneda'. 'La insolència de l'oficialitat i la lentitud de la justícia són penes que el comú del poble té dret a rebutjar, per alta que sigui la magistratura i extrema l'arrogància d'aquelles que dicten sentència o simplement la retardin', sentencia. És la segona proposta que planteja Maragall com a resposta a una possible retallada de l'Estatut pel TC espanyol després d'apostar per una gran manifestació.

Avui: Pasqual Maragall proposa un "tancament de caixes" del poble català si el TC retalla l'Estatut

VilaWeb: El PSC no comparteix la proposta de 'tancament de caixes' de Maragall

El jutge aixeca una part del sumari del cas Millet

El jutge encarregat de la investigació del cas Millet sobre la desviació de fons del Palau de la Música ha aixecat parcialment el secret del sumari, pendent de la citació que ha fet als principals implicats en la causa, Fèlix Millet i Jordi Montull, per anar a declarar el dia 19 d'octubre. La fiscalia acusa l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet, el conservador Jordi Montull i la filla d'aquest i directora financera de la Fundació Orfeó Català Palau de la Música, Gemma Montull, d'un delicte continuat de falsedat en document oficial i mercantil i d'un altre delicte continuat d'apropiació indeguda.

Avui: El jutge aixeca el secret del sumari en el cas Millet

La direcció del PP censura els regals destapats pel cas Gürtel

La secretària d'Organització del Partit Popular, Maria Dolores de Cospedal, ha insistit aquest dimecres que el PP és 'la víctima' (je,je) del cas Gürtel i ha assegurat que, finalment, la formació adoptarà mesures contra els dirigents del partit que hagin actuat de forma incorrecta. De Cospedal fins i tot ha censurat els regals que, segons la primera part del sumari que es va fer pública aquest dimarts, van rebre alguns dirigents del PP com el secretari general del partit a València, Ricardo Costa. La secretària general del PP s'ha compromès a que la seva formació 'no mirarà cap un altre cantó' i serà 'contundent' a l'hora 'd'exigir responsabilitats'. Tot i això, De Cospedal no ha dubtat a carregar contra l'actuació 'sectària i partidista' del Govern espanyol i la Fiscalia de l'Estat.

El Tribunal Constitucional italià anul·la la llei que donava immunitat a Berlusconi

El Tribunal Constitucional d'Itàlia ha revocat aquest dimecres el denominat LodoAlfano, llei aprovada abans de l'estiu de 2008, que atorgava immunitat al primer ministre Silvio Berlusconi. Aquesta és la segona resolució judicial adversa que rep Berlusconi en menys d'una setmana, després de la sentència d'un tribunal de Milà que divendres passat va condemnar el grup financer Fininvest, propietat del mandatari italià en relació amb l'editorial Mondadori.

La resolució del Constitucional obre ara la porta a què el primer ministre pugui ser investigat pels tribunals per afers com les relacions amb prostitutes, que diversos mitjans i persones pròximes a la influència de Silvio Berlusconi han revelat aquestes darreres setmanes.

VilaWeb: El Constitucional italià tomba la llei d'immunitat de Berlusconi

La central nuclear d'Ascó pretén obrir un centre de divulgació sobre l'energia abans de l'estiu del 2011

L'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), que gestiona els tres reactors de la demarcació, treballa en la definició d'un nou centre interactiu de divulgació sobre l'energia, que s'ubicarà a l'entrada de la central nuclear d'Ascó i que estarà operatiu abans de l'estiu del 2011. El projecte té l'objectiu de fer més propera tant la informació sobre totes les fonts de generació energètica com el funcionament d'una central nuclear, i alhora exercir d'atractiu turístic afegit a la Ribera d'Ebre.

Donaran bocates i refrescos com els que donen a les visites d'estudiants. I, ja se sap: "Es de bien nacidos, ser agradecidos". Ara, lo de l'atractiu turístic, que s'ho facin mirar!!!

REALITAT O FICCIÓ?: "Centre de divulgació sobre l'energia" a la C.N. ASCÓ (BLOC IMNOVA-PSC)