lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 d’agost, 2009

El PSOE reclama a Montilla que no lideri cap resposta al TC

A veure demà matí com s'aixequen d'inspirats! Des d'aquí desitgem que no li toqui el rebre, com sempre, al Carod-Rovira!!*!! El PSOE ha reclamat al president de la Generalitat, José Montilla, que no lideri cap mena de reacció catalana a la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut, i que es limiti a acatar la sentència. El número dos del grup del PSOE al Congrés, Eduardo Madina, ha estat l’encarregat de llançar aquest rotund missatge al PSC, en plena coincidència amb les declaracions que han estat realitzant en els darrers dies els dirigents del PP. No sigui cosa que trenquin el pacte al País Basc.

La reacció del PSOE és tan forta que la secretària de política internacional del PSOE, Elena Valenciano, ha sortit a dir que detecten indicis d’aproximació amb el PNB de cara a la negociació dels pressupostos, cosa que permetria obviar els partits catalans (no seria la primera vegada que el PNB fes de mamporrero). Va remarcar a més que ni ERC ni ICV haurien de presentar esmenes a la totalitat, després de l’acord del nou finançament. Avui: El PSOE reclama a Montilla que no lideri cap resposta al TC

Carod: Torno a repetir que a l'agost hi ha sequedat de notícies!!!

"Ja torno a ser aquí" El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha afirmat aquest dilluns que CiU mai ha plantejat a ERC una oferta per governar i que no té intenció de fer-ho. A més, ha assegurat sentir-se "còmode" amb l'actual govern tripartit, format per PSC, ERC i ICV-EUiA.

En declaracions a Efe, l'expresident d'ERC ha reflexionat d'aquesta forma, quan els partits catalans comencen a preparar les eleccions catalanes de tardor de 2010, sobre les relacions entre ERC i CiU els últims anys.

Preguntat per si se sentiria còmode amb un govern entre CiU i ERC, Carod ha comentat: "Això mai ha estat plantejat per ningú. No em consta que en cap moment, en cap, al llarg de la història, CiU hagi plantejat, almenys mentre jo he estat al capdavant d'Esquerra, la possibilitat de fer un govern amb ERC".

"Crec que això és pura ficció i que això CiU no ho plantejarà mai", ha remarcat l'expresident d'ERC, per a qui la federació el que busca en realitat és "tenir uns bons resultats i governar com ha fet sempre amb el suport extern del PP, això sí que és possible". Segons l'opinió de Carod, a CiU "no l'interessa governar amb ERC", sinó que només busca usar ERC "com argument de desgast al govern d'Entesa" i per erosionar a la pròpia formació republicana.

Carod ha admès que en els contactes que hi va haver entre els partits catalans després de les últimes eleccions catalanes, CiU va fer a ERC una oferta de repartiment de conselleries, però segons Carod no es va tractar d'un plantejament seriós.

"És veritat (que va fer aquella oferta), però després d'haver-la fet al PSC, i a ningú li agrada ser plat de segona taula", ha afegit el vicepresident del govern.

"Quan ha pogut elegir, CiU ha escollit el PP, o a l'inici d'aquesta legislatura, la primera opció va ser el PSC. Per tant, ERC no és ni ha estat mai una prioritat per a CiU", ha etzibat Carod.

Ernest Benach: "Si la sentència és desfavorable, Catalunya ha de donar una resposta contundent"

En una entrevista a 'Els matins d'estiu' de TV3 ha afirmat que el partits han de ser "capaços de seure en una taula, d'intentar posar fil a l'agulla per fer un guió molt clar de l'escenari que ens podem trobar i com hem de reaccionar en tots els àmbits".

En aquest sentit, ha lamentat que s'utilitzi "l'Estatut i la manifestació per anar uns catalanistes contra uns altres" i ha demanat "unitat a les forces polítiques", ja que "hi ha base perquè tots els partits catalanistes" s'uneixin contra el TC.

Tresserras acusa el govern espanyol de cedir a les pressions de les televisions privades i impedir l'emissió de TV3 al País Valencià

Les televisions privades espanyoles 'pressionen' al govern espanyol per impedir que TV3 arribi al País Valencià, així ho ha assegurat el conseller de Cultura i Mitjans Audiovisuals, Joan Manuel Tresserras. Són 'les mateixes que ja van aconseguir que el govern estatal reduís l'espai publicitari de RTVE', ha aclarit. Es tracta d'un problema 'de pastís publicitari'. A TV3, per al conseller, l'està perjudicant 'la seva qualitat' que l'ha convertit en un adversari per les televisions privades 'que no volen que les televisions de les comunitats puguin emetre més enllà del territori autonòmic'. Justament aquest mes d'agost es compleix el termini en què el govern espanyol es va comprometre en seu parlamentària a tenir resolta la reciprocitat al País Valencià.

Vicent Sanchis: Ens estranyem de res

Una vegada més –i en van dues– una publicació anglesa, aquesta vegada el diari Financial Times, qüestiona el model territorial espanyol i situa Catalunya com l’epicentre de tots els mals. Catalunya és Spectra. I una vegada més n’hi ha aquí que s’estranyen i s’indignen. Angelets! L’actitud i la informació –esbiaixades i interessades– del Financial ara i abans de The Economist són del tot previsibles. En primer lloc hi ha les fonts. Aquests senyors no beuen de Canaletes, sinó de Cibeles. I només cal recordar la imatge d’un redactor de Tele Madrid, amb un matacuques a la mà, sulfatant-la després que alguns seguidors culers hi anessin per celebrar la victòria a la Champions. A la premsa de Madrid l’ambient és unionista i agressiu. Amb escassíssimes excepcions i diferències només de matís. Els corresponsals estrangers se’n van de copes i a jugar al dòmino amb uns senyors que quan alcen els ulls només veuen separatistes. En segon lloc hi ha l’interès. La premsa anglesa no és verge. Quan mira cap a Espanya hi veu el Regne Unit i quan mira cap a Catalunya o Euskadi hi veu Escòcia i Irlanda del Nord. El seu rigor s’acaba on comença la seva artèria nacional. I ara la tenen alterada. Quan parlen dels catalans parlen, doncs, dels escocesos, i quan parlen dels espanyols, d’ells mateixos. Criatures com som, de què ens estranyem. Els reis són els papes i els anglesos no són purs.

Estrasburg no prioritzarà el tren de la UE pel Mediterrani

El fantasma de Magdalena Álvarez encara plana sobre els trens catalans. L’exministra, antes partía que doblá, ha aconseguit colar-se finalment en la comissió de Transports del Parlament Europeu, que tant anhelava el convergent Ramon Tremosa i que impedirà que l’Eurocambra doni suport al corredor ferroviari de mercaderies mediterrani.

Álvarez i l’eurodiputada socialista aragonesa Inés Ayala, que reivindica l’eix de Saragossa i la connexió amb França pel centre dels Pirineus, faran pinça amb el popular Luis de Grandes per evitar que es demani que el tren de mercaderies que enllaça Hamburg i Algesires passi per Catalunya.

Tres dels quatre eurodiputats espanyols que tindran dret de vot en aquesta comissió no volen ni sentir a parlar de connectar els ports catalans amb els europeus, un temor a desespanyolitzar encara més l’economia catalana que comparteixen el PSOE, el PP i alts funcionaris de l’Estat.

Corbera: Art entre les runes

Corbera d'Ebre i sobretot el seu Poble Vell, en runes des de la Guerra Civil i la Batalla de l'Ebre, traspuen aquest estiu art des de tots els racons, i no art qualsevol sinó peces escultòriques, pictòriques i fotogràfiques que naixen des de la reflexió al voltant dels drets humans, els conflictes bèl·lics o la marginació i el maltractament de la dona. Es tracta de la Primera Biennal d'Art de Corbera d'Ebre, que es va inaugurar el 27 de juny i que es podrà visitar fins a l'11 de setembre, una experiència artística que se suma a la que fa quinze anys es va impulsar amb l'Abecedari de la Llibertat i que, de fet, és dels mateixos ideòlegs, el col·lectiu Zero i Mig Partit pel Mig. El robatori d'una peça i alguns actes vandàlics han reobert el debat sobre la necessitat de tancar l'accés lliure al Poble Vell.

La selecció catalana de Twirling tanca el seu estiu més exitós

Aquest estiu ha estat rodó per la selecció catalana de Twirling Baton, un dels 17 esports on Catalunya competeix internacionalment. Després de la medalla de bronze aconseguida al Campionat d'Europa de Twirling, celebrat el juliol a Estrasburg (França), Catalunya ha aconseguit 3 ors, 3 plates i 1 bronze a la Copa Internacional de Twirling que s'ha celebrat aquest agost a Sydney (Austràlia). El twirling és un esport consistent en l'execució d'exercicis de dansa i gimnàstica rítmica fent figures amb bastons sobre un acompanyament musical. Els resultats de la selecció catalana d'aquest estiu la col·loquen per sobre de potències del Twirling com els Estats Units, Canadà o el Japó.