lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 d’agost, 2009

Carod: Torno a repetir que a l'agost hi ha sequedat de notícies!!!

"Ja torno a ser aquí" El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha afirmat aquest dilluns que CiU mai ha plantejat a ERC una oferta per governar i que no té intenció de fer-ho. A més, ha assegurat sentir-se "còmode" amb l'actual govern tripartit, format per PSC, ERC i ICV-EUiA.

En declaracions a Efe, l'expresident d'ERC ha reflexionat d'aquesta forma, quan els partits catalans comencen a preparar les eleccions catalanes de tardor de 2010, sobre les relacions entre ERC i CiU els últims anys.

Preguntat per si se sentiria còmode amb un govern entre CiU i ERC, Carod ha comentat: "Això mai ha estat plantejat per ningú. No em consta que en cap moment, en cap, al llarg de la història, CiU hagi plantejat, almenys mentre jo he estat al capdavant d'Esquerra, la possibilitat de fer un govern amb ERC".

"Crec que això és pura ficció i que això CiU no ho plantejarà mai", ha remarcat l'expresident d'ERC, per a qui la federació el que busca en realitat és "tenir uns bons resultats i governar com ha fet sempre amb el suport extern del PP, això sí que és possible". Segons l'opinió de Carod, a CiU "no l'interessa governar amb ERC", sinó que només busca usar ERC "com argument de desgast al govern d'Entesa" i per erosionar a la pròpia formació republicana.

Carod ha admès que en els contactes que hi va haver entre els partits catalans després de les últimes eleccions catalanes, CiU va fer a ERC una oferta de repartiment de conselleries, però segons Carod no es va tractar d'un plantejament seriós.

"És veritat (que va fer aquella oferta), però després d'haver-la fet al PSC, i a ningú li agrada ser plat de segona taula", ha afegit el vicepresident del govern.

"Quan ha pogut elegir, CiU ha escollit el PP, o a l'inici d'aquesta legislatura, la primera opció va ser el PSC. Per tant, ERC no és ni ha estat mai una prioritat per a CiU", ha etzibat Carod.