lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de novembre, 2009

Barça 4 - Mallorca 2

Puyal 071109

El Barça ha tornat a trobar el camí de la victòria després de dos empats seguits. Tot i no fer un gran partit, els de Guardiola han acabat golejant el Mallorca per 4 a 2 i seguiran al capdavant de la classificació, faci el que faci el Madrid en el derbi contra l'Atlètic. El gran protagonista de la primera part ha estat Pedro. El canari ha obert el meló després d'aprofitar una gran assistència d'Ibrahimovic i ha fet el segon per desfer l'empat que ha aconseguit Nunes. El Barça, després del segon gol s'ha retrobat i abans de la mitja part ha anotat el tercer. L'autor del gol ha estat Henry rematant la pilota al segon pal. A la represa, el partit s'ha trencat. El Barça jugava lent i el Mallorca no s'ho acabava de creure. No ha estat fins al minut 88 quan Messi ha transformat un penal que ha patit Ibrahimovic. I ja en el temps afegit, Keita –el del Mallorca– ha retallat distàncies per fer el 4 a 2 definitiu. eldebat.cat: El Barça guanya amb els 'suplents'

FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

La Coordinadora demana a la UE que controli els 'tics totalitaris' de l'Estat espanyol

La Coordinadora de les consultes sobre la independència de Catalunya ha respòs a l'anunci de l'Advocacia General de l'Estat espanyol de recórrer una per una totes les consultes que se celebrin en dependències municipals.

La Coordinadora considera propi d'un 'estat antidemocràtic' la voluntat de l'Estat espanyol de 'posar obstacles' a la realització de les consultes 'en els locals que cada municipi consideri oportú'. És per això que faran arribar un memoràndum a les institucions comunitàries sobre 'les disposicions de l'Estat espanyol per restringir la democràcia a Catalunya' perquè li puguin 'controlar els tics totalitaris'.

ERC i PSC acorden rebaixar l'impost de successions amb la llei d'acompanyament dels pressupostos

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós, ha anunciat aquest dissabte que s'ha arribat a un acord amb el PSC per tirar endavant l'esperada rebaixa de l'impost de successions a Catalunya, que s'inclourà com una esmena més en la llei d'acompanyament dels pressupostos. Això farà que la rebaixa ja pugui entrar en vigor sense haver de redactar una llei específica i allargar així els terminis. 'En una reunió aquest divendres amb el conseller Castells hem acordat que aquesta rebaixa substancial de l'impost de successions entri en la llei d'acompanyament dels pressupostos d'enguany, que estem negociant via esmenes', ha assenyalat Puigcercós des de Perpinyà.

Avui: ERC pacta amb el PSC la reforma de l'impost de successions

Més de cinc mil persones es manifesten a Perpinyà amb el lema 'Esborrem el tractat dels Pirineus'

La manifestació d'aquest dissabte ha sortit a un quart de cinc de la tarda de la plaça Catalunya, sota una intensa tramuntana i una acusada sensació de fred. Darrera una pancarta amb el lema 'Esborrem el Tractat dels Pirineus', la concentració ha recorregut els carrers més cèntrics de Perpinyà enmig d'un ambient festiu i amenitzat pel soroll dels tambors, les gralles i les actuacions castelleres i de bastoners. ERC ha estat un dels partits polítics més ben representats, amb Joan Puigcercós, Joan Ridao, Oriol Junqueras i Anna Simó al capdavant, aprofitant que aquest dissabte s'ha celebrat el Consell Nacional de la formació a la capital de la Catalunya del Nord.

Davant del Castellet, s'ha procedit a la lectura del manifest '350 anys de resistència', que ha recordat amb recança com el 7 de novembre de 1659 quan la Catalunya del Nord (el Rosselló, el Conflent, el Capcir, el Vallespir i l'Alta Cerdanya) va passar a mans franceses i integrades dintre l'anomenat Departament dels Pirineus Orientals. El manifest també ha parlat de la resistència popular, representada a través de la Revolta dels Angelets de la Terra i el seu cap en Joan de Trinxeria. 'Cal no oblidar aquesta resistència popular, motiu pel qual França s'ha dedicat a convertir la Catalunya del Nord en el sud pobre de l'hexàgon', ha recalcat el manifest.

'Buidant de teixit productiu al territori, mantenint un atur crònic que afecta al voltant d'un vint per cent de la població i empobrint i menystenint la producció agrària obligant a l'emigració de nombrosos nordcatalans', han enumerat. 'Ara, més que mai cal intensificar els vincles i les xarxes a banda i banda per tal de construir junts un futur en llibertat en un sol país. Esborrem el Tractat dels Pirineus!', ha finalitzat el manifest. Manifest 350 anys de resistència

Homenatge als bombers morts en l'incendi d'Horta de Sant Joan

L'Ajuntament d'Horta de Sant Joan ha rendit aquest dissabte al matí un sentit i íntim homenatge als cinc bombers morts a l'incendi d'Horta d'aquest juliol.

L'alcalde del municipi, Àngel Ferràs, ha explicat que la finalitat de la trobada és retrobar-se amb les famílies dels bombers, celebrar una missa en la seva memòria i descobrir una placa commemorativa en un dels miradors del municipi amb vista al Parc Natural dels Ports.

L'alcalde ha detallat que l'acte estat senzill, íntim i sense difusió per desig de les mateixes famílies. Ferràs ha explicat que tot i que ja han passat quatre mesos de la setmana dels fets els veïns del municipi se senten "xafats i tristos".

L'alcalde ha dit que per l'acte d'aquest dissabte s'ha invitat als alcaldes del territori, el representat dels Mossos, Bombers i de Medi Ambient. Diferents agrupacions i associacions de diferents punts del país, especialment de la zona de Ponent, s'han trobat aquest dissabte al poble d'Horta de San Joan per rendir homenatge als bombers i acompanyar a la seves famílies.

La Generalitat rebaixa a 243 milions la inversió prevista a la demarcació el 2010

Pressupostos austers per a un any de crisi. El projecte de llei que va aprovar ahir el govern de la Generalitat reserva a inversions reals el 2010 a la demarcació de Tarragona un total proper als 243 milions d'euros: més de 149 al Camp i uns 93 a les Terres de l'Ebre. La xifra al Camp és gairebé la mateixa que l'aprovada per a enguany (uns 148 milions) però cau notablement a l'Ebre, dels 135 milions de l'any passat als 93 d'enguany (un cop restades, com al Camp, les inversions que en les dades oficials apareixien duplicades en més d'un municipi o comarca). En conjunt, la xifra prevista per al 2010 baixa un 14% respecte dels 283 milions que es van pressupostar l'any passat. I és que la crisi es deixa notar molt en la recaptació tributària de l'administració catalana, que cau gairebé el 25%.

Samaranch, agent del KGB?

Segons ‘El ajedrez de la KGB’, de Vladimir Popov Un ex alt càrrec dels serveis secrets soviètics, Vladimir Popov, acaba de publicar a Rússia El ajedrez de la KGB, un llibre on assegura que l’expresident del Comitè Olímpic Internacional (COI), Juan Antonio Samaranch, va ser un agent secret del KGB.

Segons Popov, Samaranch va ser interceptat a la frontera russa amb joies i quadres que pretenia treure del país mentre era ambaixador espanyol a Rússia (1977 -1980). Davant l’escàndol que podria originar el coneixement del cas, l’autor del llibre assegura que Samaranch va acceptar treballar amb el KGB a canvi que no es conegués l’incident.

Juan Antonio Samaranch va ser escollit president del COI el 1980, una possibilitat que, segons Popov, no hauria pogut aconseguir sense l’ajut de Rússia per acumular poder. directe.cat: Samaranch, un xoriço més

Catalunya contra Espanya

En un torneig internacional de futvolei a El Vendrell Catalunya competirà contra Espanya en futvolei en un torneig internacional que se celebrarà a El Vendrell els dies 14 i 15 de novembre. Al Torneig Autoequip Open Internacional de Futvolei 2009 participaran Alemanya, França, Portugal, Brasil, a banda de Catalunya i Espanya, tant en categoria masculina com femenina.

La competició del Vendrell està organitzada per l'Associació Catalana de Futvolei i figura dins del certàmen de la Federació Internacional on Catalunya va ser reconeguda el passat mes de setembre. És la primera vegada que jugarà un torneig oficial.