lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de setembre, 2009

Consulta d'autodeterminació sense suport oficial i amb la Falange

"Antes fatxa que rota" La consulta d'autodeterminació d'Arenys de Munt s'haurà de fer sense suport municipal i amb manifestació de la Falange Española de las JONS autoritzada expressament. Aquest és el panorama resultant de l'acció de la justícia, que ha ratificat la suspensió de l'acord del ple de l'Ajuntament que cedia una sala al Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA) i que, paral·lelament, ha revocat l'ordre del departament d'Interior d'ajornar una setmana la manifestació del partit feixista.

Hi havia dos procediments judicials oberts i tots dos s'han tancat alhora. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha comunicat aquest dimecres al matí la interlocutòria definitiva del jutjat contenciós administratiu número 14 de Barcelona, que dóna la raó a l'advocat de l'Estat en la necessitat de suspendre l'acord de ple, i la sentència de la secció segona de la sala del contenciós administratiu del TSJC, que autoritza la protesta de la Falange.

Així, doncs, el 13 de setembre tornarà a ser, en part, com el 3 de juny de 1979, quan la Falange va anar a Arenys de Munt a protestar per la retirada de la creu als caiguts, ordenada per l'Ajuntament, governat aleshores per ERC. Vicent Sanchis: Cinc-centes consultes

El vídeo del míting unitari pel 'Sí' ja és a la xarxa

Ja és a la xarxa a disposició de tothom el vídeo del míting unitari pel 'Sí' a la consulta per la independència d'Arenys de Munt. L'acte, que va tenir lloc dissabte passat a una Sala Municipal plena a vessar, va aconseguir aplegar per primer cop les principals forces del sobiranisme per posicionar-se de manera inequívoca a favor de la independència de Catalunya. Per tal d'immortalitzar aquell moment històric, Xavier Fajarnés ha elaborat un muntatge audiovisual que recull els millors moments de les intervencions de Jordi Fàbrega, president de les EPM de Catalunya per AM2000, Àngel Colom, conseller nacional de CDC, Francesc Ribera ‘Titot’, cantant i membre de la CUP de Berga i Anna Simó, portaveu del grup parlamentari d’ERC al Parlament de Catalunya.

La CUP considera que la prohibició de la consulta és 'un atemptat a la democràcia'

La CUP considera que la decisió judicial d'anul·lar el suport de l'Ajuntament d'Arenys de Munt a la consulta per la independència de Catalunya i, en canvi, permetre la manifestació que la Falange ha convocat per al mateix dia de la consulta és 'un atemptat a la democràcia'. Així ho ha qualificat el portaveu de la CUP, Marc Sallas, que assegura que amb aquestes decisions se'ns mostra 'la cara real de l'Estat espanyol i les seves institucions ja que 'en un costat hi som els que volem el referèndum, la democràcia i la llibertat, i en l'altre el nacionalisme espanyol i falangista representat per les institucions de l'Estat'. En aquest sentit, volen reafirmar el compromís de la CUP, 'ara més que mai', amb la realització del referèndum i la seva correcta i pacífica celebració.

Jordi Ausàs diu que la sentència sobre la consulta d'Arenys 'no s'entén es miri com es miri'

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha mostrat el seu rebuig a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la el suport de l'ajuntament d'Arenys de Munt (Maresme) a la consulta popular sobre l'autodeterminació. Ausàs ha dit que el resultat de la justícia l'ha 'desorientat' perquè 'no es pot entendre es miri com es miri'. El responsable de Governació s'ha mostrat optimista però per les possibilitats que donarà la nova Llei de consultes de Catalunya, en procés d'aprovació al Parlament. Ausàs no ha descartat plantejar un referèndum sobre la independència a nivell de país perquè 'serà possible preguntar sobre qualsevol tema d'especial transcendència política', ha dit.

La JNC pressiona a CiU perquè es posicioni a favor de les consultes d'autodeterminació locals

Més valents que l'amo!!*!! La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha emès un comunicat on explica que tots els seus membres col·laboraran a les consultes populars locals sobre l’autodeterminació de Catalunya. En el comunicat, encara van més enllà i pressionen a Convergència i Unió perquè doni suport a aquesta classe de referèndums. El comunicat arriba just en un moment en que des de la direcció convergent s’han sentenciat arguments que no apuntaven cap a una mateixa direcció: per una banda Àngel Colom va assistir al míting unitari tot afirmant que CiU hi donaria tot el seu suport però, d’altra banda, Artur Mas va explicar que, tot i votar que sí, aquesta no és una prioritat del partit.

Es presenta a València la Iniciativa Legislativa Popular 'per una Televisió Sense Fronteres, per TV3 al País Valencià'

Sindicats, partits i associacions van presentar ahir a València la Iniciativa Legislativa Popular 'per una Televisió Sense Fronteres, per TV3 al País Valencià', impulsada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV). L'objectiu d'aquesta presentació va ser explicar la Iniciativa de llei proposada a les Corts espanyoles, per a que les emissions de TV3 es puguin rebre al País Valencià. La campanya té el suport d'alguns Ajuntaments del País Valencià.

Alguns dels consistoris que hi donen suport són el de Gandia, Elx, Xixona, Onda i Callosa d’en Sarrià. La campanya es concreta en la recollida d'un mínim de 500.000 signatures en el conjunt de l'estat espanyol durant un període que arriba fins el 24 de març de 2010, i que va començar ahir. Avui: S'obre el període de recollida de firmes de la ILP que vol que TV3 es vegi al País Valencià

El president del Quebec visita Catalunya per intercanviar experiències polítiques

Una delegació de l'Assemblea Nacional del Quebec, encapçalada pel seu president, Yvon Vallières, començarà aquest dimecres una visita institucional a Catalunya amb l'objectiu d'intercanviar experiències amb el Parlament sobre les polítiques de tots dos països en matèria d'educació, agricultura i diversitat cultural. Els diputats quebequesos participaran als actes institucionals amb motiu de l'Onze de Setembre, el dia 10, al Parlament, i l'11, a la plaça de la Cascada del parc de la Ciutadella, a més de fer, en nom del Parlament del Quebec, una ofrena floral al monument de Rafael Casanova.

Benach destaca els reptes de futur comuns que tenen Catalunya i el Quebec El president del Parlament, Ernest Benach, ha destacat que Catalunya i Quebec tenen reptes comuns com 'preservar la identitat nacional, normalitzar i enfortir l'ús de la llengua, perpetuar i divulgar la cultura, excel·lir en valors com el treball, la solidaritat, la democràcia, la tolerància i la pau i per descomptat seguir avançant cap a l'autogovern'. Benach ha fet aquestes declaracions al Parlament acompanyat per una delegació de l'Assemblea Nacional del Quebec, encapçalada pel seu president, Yvon Vallières. 'Ens uneix un passat, un present i un futur amb molts objectius comuns', ha manifestat Benach. La delegació de l'Assemblea Nacional del Quebec comença aquest dimecres una visita institucional a Catalunya.

Obama demana esforç als estudiants en un missatge envoltat per la polèmica

El president dels EUA, Barack Obama, ha demanat avui als estudiants que s'esforcin en un missatge amb motiu del començament del curs escolar que ha estat molt criticat pels conservadors. En el seu discurs a l'escola d'educació secundària Wakefield, a Arlington, als afores de Washington, i televisat, el president nord-americà ha demanat als estudiants que "assumeixin les seves responsabilitats" i vagin a classe, "facin cas als professors, escoltin els seus pares, avis i altres adults i treballin dur per assolir l'èxit".

Obama ha fet referència a la seva història personal per exemplificar de quina manera la feina acaba portant una recompensa. Així, ha recordat com la seva mare el feia llevar a dos quarts de cinc de la matinada per fer-li classes complementàries quan vivien a Indonèsia. "Necessitem que cadascú de vosaltres desenvolupi els seus talents, la seva intel·ligència i les seves habilitats per poder resoldre els nostres problemes més difícils", ha afirmat. "Si no ho feu, si abandoneu l'escola, no només us abandoneu a vosaltres mateixos, abandoneu el vostre país", ha dit, entre entusiastes aplaudiments dels estudiants.

Noruega posa en marxa una central eòlica que sura al mar

La primera central eòlica que sura al mar va ser inaugurada oficialment ahir en aigües noruegues del mar del Nord, a uns 10 quilòmetres de la costa. L’aerogenerador, anomenat Hywind i propietat de l’empresa petrolera Statoilhydro, desafia la tecnologia del segle passat i les violentes tempestes de la zona gràcies a una sèrie de boies subjectes al llit marí. De fet, la central podria comparar-se a un gran vaixell que ha llançat les àncores per mantenir una posició estable: es pot moure, però ni cau ni s’enfonsa.

Hywind no és la primera central eòlica ubicada al mar. Els grans aerogeneradors offshore, com són coneguts, comencen a ser habituals en aigües pròximes, des dels Països Baixos fins a Dinamarca, però tots estan ancorats amb estructures estàtiques i en aigües no gaire profundes. Normalment, ni se superen els 10 metres de profunditat. La nova tecnologia, en canvi, permet col·locar un molí a una profunditat de fins a 700 metres. En el cas concret de Hywind, subjecta al mar amb tres cables, la zona té una profunditat de 220 metres.

La nova Ossa es presentarà a la fira de Milà del novembre

De menuda, a casa, en teniem una. Sense cap intenció de fer propaganda, he de dir que mai ens va fallar en carretera. Quan s'espatllava era al garatge, abans o després del viatge. Tots la recordem. Potser encara hi ha alguna peça en algun racó. El lapse de tres dècades de silenci està a punt de trencar-se. La mítica Ossa escalfa motors per irrompre de nou en un món en què Catalunya va regnar entre finals dels seixanta i principis dels setanta. Dos empresaris gironins, Joan Gurt i Jordi Cuxart, anunciaven el maig passat que el trèvol de quatre fulles verd ressuscitaria el 2011. Doncs bé, no serà el 2011, sinó el 2010. Les ganes de revifar el mite d’una marca que, junt amb d’altres com Bultaco, Montesa, Sanglas, Derbi i després Gas Gas, van crear un gegant industrial de potència mundial a Catalunya, han accelerat els terminis.

Els Mossos incauten a Tortosa 950 quilos d'haixix i 750 de marihuana en paquets de sopa de tomaca

Home!, la sopa de tomaca per aquí, com a què no! Aquí s'ha de camuflar dins de pastissets o dins d'una clotxa! Els Mossos d'Esquadra han fet el cop més important contra el tràfic de cànnabis amb la detenció de dues persones i la incautació de 950 quilograms d'haixix i 750 de marihuana, que van trobar ocults en sobres de preparat de sopa de tomaca en una furgoneta abandonada a Tortosa.

Els detinguts: un matrimoni de 53 anys i de nacionalitat alemanya, que segons sembla introduïen la droga per via marítima, a través d'embarcacions recreatives de gran potència.

La investigació policial, que ha finalitzat aquesta mateixa setmana, ha permès descobrir a més que l'haixix intervingut no procedeix del Marroc, com és habitual, sinó de l'Iran (costo güeno, paisa!).