lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de setembre, 2009

Consulta d'autodeterminació sense suport oficial i amb la Falange

"Antes fatxa que rota" La consulta d'autodeterminació d'Arenys de Munt s'haurà de fer sense suport municipal i amb manifestació de la Falange Española de las JONS autoritzada expressament. Aquest és el panorama resultant de l'acció de la justícia, que ha ratificat la suspensió de l'acord del ple de l'Ajuntament que cedia una sala al Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA) i que, paral·lelament, ha revocat l'ordre del departament d'Interior d'ajornar una setmana la manifestació del partit feixista.

Hi havia dos procediments judicials oberts i tots dos s'han tancat alhora. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha comunicat aquest dimecres al matí la interlocutòria definitiva del jutjat contenciós administratiu número 14 de Barcelona, que dóna la raó a l'advocat de l'Estat en la necessitat de suspendre l'acord de ple, i la sentència de la secció segona de la sala del contenciós administratiu del TSJC, que autoritza la protesta de la Falange.

Així, doncs, el 13 de setembre tornarà a ser, en part, com el 3 de juny de 1979, quan la Falange va anar a Arenys de Munt a protestar per la retirada de la creu als caiguts, ordenada per l'Ajuntament, governat aleshores per ERC. Vicent Sanchis: Cinc-centes consultes