lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 d’octubre, 2011

Lliçons tècniques per construir un nou estat

Experts internacionals estudiaran el 3-N a Barcelona "com s'haurà de fer el contracte de separació amb Espanya" a partir de l'anàlisi dels casos iugoslau, kosovar i quebequès "Bussines game"del cas català. Així es planteja la trobada que se celebrarà el proper 3 de novembre a Barcelona, organitzada per l'Associació Sobirania i Justícia, on experts internacionals explicaran "tècnicament" com planificar la separació de béns entre la nova Catalunya independent i les restes de l’Estat espanyol, com es fixaran les fronteres, com es retirarà l'exèrcit espanyol o la Guàrdia Civil, com ho haurà de fer la selecció catalana per competir internacionalment, com ho haurà de fer el nou estat per ingressar a l'ONU, veure com ho van fer països de nova creació d’altres parts del món per prendre’n exemple o simplement com es calcula l'amortització de les infraestructures. És a dir lliçons tècniques per construir un nou estat, segons la definició dels seus organitzadors.

Aquest serà el contingut de la 1st Catalonia's Self Determination Conference - Bulding a new state que reunirà ponents que van viure de prop la dissolució de la República Federal Socialista de Iugoslàvia, els referèndums del Quebec i el naixement de Kosovo.

Segons el president de Sobirania i Justícia, Quim Torra, "ara hi ha una certa nebulosa sobre com arribarem a la independència: que si referèndum, que si proclamació unilateral... Però, més o menys, tothom n’ha anat parlant, d’això. Amb aquesta jornada volem saltar-nos el debat sobre com hi arribarem i directament analitzar com s'haurà de fer el contracte de separació, com serà l'endemà del 'Dia D', veient com ho han fet d’altres països, amb la voluntat de desdramatitzar la situació".

Urkullu demana a López que avanci les eleccions

El president del Partit Nacionalista Basc, Íñigo Urkullu, ha demanat aquest dilluns al matí al lehendakari basc, Patxi López, que avanci les eleccions a Euskadi per tal que totes les forces polítiques puguin estar representades a les institucions, en referència a Bildu. En la trobada entre els dos líders, que s'emmarca en la ronda de converses que López ha obert amb tots els partits després de l'anunci d'ETA d'abandonar definitivament les armes, Urkullu també li ha proposat que derogui la llei de partits i que apliqui una política penitenciària flexible.

Escòcia posa en marxa la campanya pel referèndum d'independència

Així es fa, valents !!! El Partit Nacional Escocès (SNP) d'Alex Salmond ha donat aquest diumenge el tret de sortida a la campanya pel referèndum d'independència que pretén celebrar durant aquest mandat. En el darrer dia del congrés de l'SNP a Inverness, al nord d'Escòcia, el cap de la campanya, Angus Robertson, ha confirmat que ja comencen a treballar. "Treballarem tant dur com sigui possible en una campanya sense precedents per aconseguir una majoria a favor del "sí" per una Escòcia sobirana independent", ha dit Robertson. El partit també ha anunciat que compta amb 918.000 lliures (més d'un milió d'euros), per finançar la campanya. Els diners són una donació del poeta escocès Edwin Morgan, que va morir l'agost del 2010.

Robertson ha assegurat que el poeta escocès "va deixar un llegat que transformarà" Escòcia i que permetrà "fer una campanya per construir un país millor". L'encarregat de la campanya per la independència ha lloat la "generosa i substancial" donació de Morgan. "Amb aquests recursos serem capaços de donar un suport com cal a la campanya a peu de carrer, a les nostres comunitats arreu d'Escòcia", ha afegit.

«I am a Catalan»

Fa 40 anys dels discurs de Pau Casals a l'ONU Pau Casals és un català universal, admirat i respectat arreu, per la seva qualitat humana, per la seva música i per la defensa aferrissada dels Drets Humans i de Catalunya. Avui fa 40 anys que va fer el seu emotiu discurs a l'ONU. Començava amb un simple "I am a Catalan", tot un crit a no perdre la identitat.

Al llarg de la seva vida, va lluitar constantment per la pau, la justícia i la llibertat. El 1971, en reconeixement a la seva actitud, el secretari general de les Nacions Unides, U-Thant, li va lliurar la Medalla de la Pau. El discurs que va fer en agraïment a aquesta distinció i la seva posterior interpretació d’El cant dels ocells l'han convertit en un referent pels catalans.