lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 d’octubre, 2011

Lliçons tècniques per construir un nou estat

Experts internacionals estudiaran el 3-N a Barcelona "com s'haurà de fer el contracte de separació amb Espanya" a partir de l'anàlisi dels casos iugoslau, kosovar i quebequès "Bussines game"del cas català. Així es planteja la trobada que se celebrarà el proper 3 de novembre a Barcelona, organitzada per l'Associació Sobirania i Justícia, on experts internacionals explicaran "tècnicament" com planificar la separació de béns entre la nova Catalunya independent i les restes de l’Estat espanyol, com es fixaran les fronteres, com es retirarà l'exèrcit espanyol o la Guàrdia Civil, com ho haurà de fer la selecció catalana per competir internacionalment, com ho haurà de fer el nou estat per ingressar a l'ONU, veure com ho van fer països de nova creació d’altres parts del món per prendre’n exemple o simplement com es calcula l'amortització de les infraestructures. És a dir lliçons tècniques per construir un nou estat, segons la definició dels seus organitzadors.

Aquest serà el contingut de la 1st Catalonia's Self Determination Conference - Bulding a new state que reunirà ponents que van viure de prop la dissolució de la República Federal Socialista de Iugoslàvia, els referèndums del Quebec i el naixement de Kosovo.

Segons el president de Sobirania i Justícia, Quim Torra, "ara hi ha una certa nebulosa sobre com arribarem a la independència: que si referèndum, que si proclamació unilateral... Però, més o menys, tothom n’ha anat parlant, d’això. Amb aquesta jornada volem saltar-nos el debat sobre com hi arribarem i directament analitzar com s'haurà de fer el contracte de separació, com serà l'endemà del 'Dia D', veient com ho han fet d’altres països, amb la voluntat de desdramatitzar la situació".