lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de març, 2008

Puigcercós aposta per Ridao com a nou secretari general d'ERC

Puigcercós 260308 RAC1 El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, que va anunciar ahir la seva intenció d'optar a la presidència d'ERC, ha revelat que "seria un honor" per a ell que l'actual portaveu republicà al Congrés, Joan Ridao, fos el seu candidat a la secretaria general del partit. Puigcercós ha afegit que se sent en condicions d'optar a la presidència davant la "falta de lideratge al partit".

En declaracions a RAC 1, Puigcercós ha afirmat que es va assabentar pels mitjans de comunicació de la renúncia de Josep-Lluís Carod-Rovira a optar a la reelecció com a president d'ERC, càrrec al qual aspira l'actual secretari general davant el congrés que els republicans celebraran al juny.

El dirigent republicà ha tornat a criticar Carod, que sí que manté la seva aposta per repetir com a cartell electoral el 2010, i ha afirmat: "L'executiva d'ahir era un bon moment per dir-ho [la seva renúncia a la presidència], però ell va decidir fer-ho així i ho hem de respectar".

Després d'assenyalar que "les formes són importants", Puigcercós ha apuntat la necessitat "d'asserenar" el debat. "Podem donar una lliçó de política si som capaços de fer aquest debat de forma enriquidora", ha afegit.

En el marc de la pugna personal entre els dos dirigents d'ERC, quan Joan Puigcercós va decidir abandonar el Govern va informar abans el president català, José Montilla, que Carod, i el seu relleu al capdavant de la Conselleria de Governació va transcendir als mitjans abans que el nomenament de Jordi Ausàs fos oficial.

Sobre la seva candidatura, Puigcercós va aclarint les incògnites i ha assegurat que està ultimant un equip de persones, no només el secretari general, encara que ha avançat que pensa incorporar "el màxim de gent possible de tot l'àmbit territorial".

"Hem acabat un cicle polític a ERC", ha afirmat l'actual secretari general del partit, que ha explicat que ja estava definit així perquè, després de les eleccions del 9 de març, està previst un congrés al juny, cosa que ha generat certa "inquietud".

Josep-Lluís Carod-Rovira: 'Unitat i renovació'

Joan Tapia: 'La cintura de l'elefant'

'El Mundo' diu que el tripartit prepara un transvasament de Flix a Barcelona

Un equip de televisió de Canal 9 es va desplaçat ahir a Flix després que el diari El Mundo publiqués, en l'edició valenciana, una informació impagable sobre l’obscurantisme del tripartit a l’hora de preparar el transvasament de l’Ebre des d’aquesta localitat de la Ribera. Al bloc de Pere Muñoz, alcalde de Flix, podeu veure la informació i l’explicació que fa de la visita. Muñoz va ser entrevistat pel Canal 9 i explica amb ironia com va haver de desmentir les informacions publicades al diari de Pedro J. Ramírez. El bloc de Pere Muñoz: CANAL 9, EL MUNDO, L'EBRE I FLIX

La CHE adverteix als regants que si no plou hi haurà problemes amb les collites del delta de l'Ebre

El president de la Comunitat de Regants de l'Ebre, Lluís Pegueroles, ha declarat aquest matí que per primera vegada la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha advertit a la comunitat que, si continuen mancant les pluges, hi haurà 'problemes' amb les collites al delta de l'Ebre. Pegueroles ha manifestat que la sequera que hi ha a Catalunya també afecta les Terres de l'Ebre i que des de l'entitat es defensarà 'amb totes les armes lícites i legals' els drets dels regants i de les Terres de l'Ebre.

Unes jornades tractaran a Tortosa el dret d'aigües i la protecció del medi ambient

La Comunitat de Regants i el Sindicat Agrícola de l'Ebre ha organitzat unes jornades per als dies 3 i 4 d'abril que se centraran en el dret d'aigües i la protecció i conservació del medi ambient a les Terres de l'Ebre. Les jornades, que se celebraran al parador del Castell de la Suda de Tortosa, comptaran amb ponències d'experts en dret civil i administratiu i en biologia i toxicologia de la Universitat Rovira i Virgili. El president de la Comunitat de Regants, Lluís Pegueroles, s'ha mostrat molt satisfet per l'interès de la URV en tractar temes tan importants com l'aigua i el medi ambient.

El Ministeri de Medi Ambient estudiarà la possibilitat de transvasar aigua del Segre quan rebi la petició de la Generalitat

La ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, està disposada a estudiar la possibilitat de fer un transvasament d'aigua del Segre cap a la regió metropolitana de Barcelona quan rebi la petició de la Generalitat, una condició que encara no s'ha donat, tal com ha informat aquest dimarts durant una visita a Barcelona per presentar el Congrés Mundial de la Natura.

"Hi ha transvasaments i transvasaments", ha afirmat la responsable estatal de Medi Ambient, després de recordar que el govern socialista no té la "posició fonamentalista que alguns volen posar de manifest", en referència al Partit Popular, que era partidari del transvasament de l'Ebre. Després de considerar "obvi" que la Generalitat estigui estudiant diferents possibilitats de captar aigua per a la regió metropolitana, la zona més afectada per la greu sequera que pateix tot el territori, Cristina Narbona ha recordat que la captació de la conca de l'Ebre, ja que el Segre n'és afluent, "és una decisió que correspon al govern espanyol".

A més, la ministra ha afegit que si aquesta captació d'aigua supera els cinc hectòmetres cúbics necessita el suport d'una normativa estatal amb rang de llei. Tot i això, la titular de Medi Ambient ha assegurat que encara no s'està estudiant aquesta possibilitat, però es farà quan l'administració catalana ho requereixi.

José Bono: "Jo no diré ni mu"

"Jo no insultaré ningú, no diré ni mu". Són les paraules que amb una elevada càrrega d'ironia ha pronunciat avui l'exministre socialista i diputat electe José Bono a la seva arribada al Congrés de Diputats, sobre les manifestacions del portaveu del PNB, Josu Erkoreka, que el va comparar ahir amb un "cabestro" després de la primera reunió amb l'encara secretari d'organització del PSOE, José Blanco.

"És bo que els cabestros estiguin ben lligats. Als animals mansos se'ls pot deixar en llibertat, però els cabestros, o estan ben fermats, o poden fer molt de mal, sobretot al seu amo", va afirmar ahir Erkoreka a l'explicar que pel PNB el fet que Bono ocupi la presidència de la cambra baixa seria "un mal menor".

Per CiU, però, Bono no és l'opció més desitjable. Però, tot i així, el portaveu de la coalició nacionalista, Josep Antoni Duran i Lleida, ha rebutjat que Bono sigui un "obstacle", ha criticat alguna de les seves "aptituds", i ha anunciat que el seu partit no donarà suport "en principi" a la seva candidatura al Congrés.

Els periodistes han esperat avui José Bono a l'entrada de la primera reunió del grup parlamentari socialista de la IX Legislatura, presidida pel cap de l'executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, i li han preguntat per les reticències de CiU i PNB a donar suport a la seva elecció com a president del Congrés. Ha estat en aquest moment, mentre caminava cap a la sala de la reunió, que José Bono ha assegurat a una munió d'informadors que ell "no insultaria ningú", i va afegir després: "No diré ni mu".

El president d'Extremadura qualifica "d'immoral, injust i desgavellat" publicar les balances fiscals

El president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, diu que si alguns empren el "concepte de balances fiscals" per "intentar condicionar" el futur finançament autonòmic, també caldria fer ús d'altres conceptes com "balança de persones" o "transvasament de ciutadans" entre unes regions i altres. Va afegir que també caldria parlar de les "inversions preferents" que es van fer en el passat perquè algunes regions tinguin "indústries generadores de riqueses" i altres com Extremadura no en tinguin.

Durant la seva participació en el Fòrum Cinc Dies, va insistir avui que és "immoral, injust i absolutament desgavellat" que es pretengui publicar les balances fiscals per aconseguir que acabin condicionant el futur finançament autonòmic.

Fernández Vara va sostenir que posar "sobre la taula" el "concepte de balances fiscals" perquè determini la distribució dels recursos de l'Estat entre les autonomies és donar "per fet que la història comença avui".

"Estic convençut que el meu partit defensarà el que jo estic dient", va indicar el cap de l'executiu regional, qui va subratllar que està en contra de la publicació de les balances, ho digui el popular Manuel Pizarro o el seu "company" socialista i candidat electe per Barcelona Manuel Mas, el qual ahir va defensar aquesta mesura. A més, va apostar perquè les inversions de l'Estat a les comunitats corresponguin a cicles i no a anys. "El principi de solidaritat comença per un mateix i per entendre que un govern no és solidari només quan dóna suport a una comunitat sinó al conjunt d'un país", va indicar.