lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de març, 2008

El Ministeri de Medi Ambient estudiarà la possibilitat de transvasar aigua del Segre quan rebi la petició de la Generalitat

La ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, està disposada a estudiar la possibilitat de fer un transvasament d'aigua del Segre cap a la regió metropolitana de Barcelona quan rebi la petició de la Generalitat, una condició que encara no s'ha donat, tal com ha informat aquest dimarts durant una visita a Barcelona per presentar el Congrés Mundial de la Natura.

"Hi ha transvasaments i transvasaments", ha afirmat la responsable estatal de Medi Ambient, després de recordar que el govern socialista no té la "posició fonamentalista que alguns volen posar de manifest", en referència al Partit Popular, que era partidari del transvasament de l'Ebre. Després de considerar "obvi" que la Generalitat estigui estudiant diferents possibilitats de captar aigua per a la regió metropolitana, la zona més afectada per la greu sequera que pateix tot el territori, Cristina Narbona ha recordat que la captació de la conca de l'Ebre, ja que el Segre n'és afluent, "és una decisió que correspon al govern espanyol".

A més, la ministra ha afegit que si aquesta captació d'aigua supera els cinc hectòmetres cúbics necessita el suport d'una normativa estatal amb rang de llei. Tot i això, la titular de Medi Ambient ha assegurat que encara no s'està estudiant aquesta possibilitat, però es farà quan l'administració catalana ho requereixi.