lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de març, 2008

Puigcercós aposta per Ridao com a nou secretari general d'ERC

Puigcercós 260308 RAC1 El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, que va anunciar ahir la seva intenció d'optar a la presidència d'ERC, ha revelat que "seria un honor" per a ell que l'actual portaveu republicà al Congrés, Joan Ridao, fos el seu candidat a la secretaria general del partit. Puigcercós ha afegit que se sent en condicions d'optar a la presidència davant la "falta de lideratge al partit".

En declaracions a RAC 1, Puigcercós ha afirmat que es va assabentar pels mitjans de comunicació de la renúncia de Josep-Lluís Carod-Rovira a optar a la reelecció com a president d'ERC, càrrec al qual aspira l'actual secretari general davant el congrés que els republicans celebraran al juny.

El dirigent republicà ha tornat a criticar Carod, que sí que manté la seva aposta per repetir com a cartell electoral el 2010, i ha afirmat: "L'executiva d'ahir era un bon moment per dir-ho [la seva renúncia a la presidència], però ell va decidir fer-ho així i ho hem de respectar".

Després d'assenyalar que "les formes són importants", Puigcercós ha apuntat la necessitat "d'asserenar" el debat. "Podem donar una lliçó de política si som capaços de fer aquest debat de forma enriquidora", ha afegit.

En el marc de la pugna personal entre els dos dirigents d'ERC, quan Joan Puigcercós va decidir abandonar el Govern va informar abans el president català, José Montilla, que Carod, i el seu relleu al capdavant de la Conselleria de Governació va transcendir als mitjans abans que el nomenament de Jordi Ausàs fos oficial.

Sobre la seva candidatura, Puigcercós va aclarint les incògnites i ha assegurat que està ultimant un equip de persones, no només el secretari general, encara que ha avançat que pensa incorporar "el màxim de gent possible de tot l'àmbit territorial".

"Hem acabat un cicle polític a ERC", ha afirmat l'actual secretari general del partit, que ha explicat que ja estava definit així perquè, després de les eleccions del 9 de març, està previst un congrés al juny, cosa que ha generat certa "inquietud".

Josep-Lluís Carod-Rovira: 'Unitat i renovació'

Joan Tapia: 'La cintura de l'elefant'