lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de març, 2008

La Plataforma de Defensa de l'Ebre acusa el govern d'afavorir "l'especulació i el mercantilisme"

La Plataforma de Defensa de l'Ebre (PDE) ha reiterat en un comunicat que el projecte de transvasar el Segre "no té res a veure" amb la gestió de la sequera i suposa l'obertura d'una "confrontació" territorial, decisió que respon a la voluntat "d'especulacions i mercantilismes a les quals s'ha plegat el nou govern", al qual no ha dubtat a titllar de "transvasista".

Aquest moviment social considera que és sorprenent que, segons argumenta, "a tres setmanes de la finalització de la campanya electoral, on tots els partits catalans, menys el PP, s'han passejat per les Terres de l'Ebre anunciant que si guanyaven les eleccions enterrarien definitivament els transvasaments, el govern català presenti el transvasament del Segre a l'àrea metropolitana de Barcelona".

La PDE considera que el Govern "no està gestionant la sequera amb honestedat", perquè el mateix dia que anuncia el transvasament del Segre, aprova el desenvolupament de nous regadius.

El col·lectiu ha denunciat, concretament, que la política de "transvasaments, canals i interconnexions de xarxes no té res que veure amb l'actual sequera i suposa una confrontació amb la gent de les Terres de l'Ebre que estimen i defensen la necessitat de mantenir uns rius vius i nets lluny de les especulacions i mercantilismes a les quals s'ha plegat l'actual govern".

Segons han recordat, una detracció del Segre, juntament amb la interconnexió de xarxes, la prolongació del minitransvasament de Tarragona i els canals Segarra-Garrigues i el canal Xerta- Castelló ("obres ja previstes i/o proposades pels anteriors governs de CiU i PP i àmpliament rebutjades per la societat ebrenca"), suposaria "la liquidació del riu i acceleraria la desaparició del Delta de l'Ebre".

Per tot plegat, la PDE ha demanat a la població de Catalunya "l'ajut necessari per evitar, una vegada més, que per afavorir grans interessos financers i politics es sacrifiqui una part del territori, que encara que estigui menys desenvolupada, també forma part d'aquest gran país que s'anomena Catalunya". Al mateix temps, ha alertat a la gent de l'Ebre "que ara és l'hora d'aturar la segona onada transvasista".

VilaWeb: El transvasament del Segre revolta l'Ebre