lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de març, 2008

Sí però no de José Blanco a les balances fiscals

Blanco contradiu el president d'Extremadura i diu que sí es poden publicar les balances fiscals Balances Fiscals 270308 CATr El secretari d'organització del PSOE, José Blanco, diu que sí es poden publicar les balances fiscals, com ja va avançar en plena campanya electoral el vicepresident segon del govern i ministre d'Economia en funcions, Pedro Solbes. Amb aquestes paraules, el dirigent socialista desautoritza el president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, que va qualificar aquesta possibilitat de donar a conèixer les xifres "d'immoral, injusta i absolutament desgavellada".

En unes declaracions fetes a l'acabar la reunió mantinguda amb el portaveu del PP en funcions en el Congrés, Eduardo Zaplana, José Blanco ha subratllat que la seva afirmació "no és una novetat", ja que el vicepresident econòmic ja va parlar d'aquest supòsit.

"En tot cas, no hi ha cap decisió presa en relació amb aquest tema", ha explicat el secretari d'Organització socialista, afegint que el PSOE "configurarà una decisió i una opinió més enllà de la voluntat i disponibilitat expressada per Solbes en la campanya electoral".

En aquest sentit, el vicepresident segon del govern en funcions ja havia anunciat la creació d'un grup de treball per a la publicació de les balances fiscals, després que l'Institut d'Estudis Fiscals hagi conclòs el seu treball, aportant dues metodologies diferents.

En aquell moment, Solbes va explicar que els experts empraran dos mètodes -un de fluxos monetaris i un altre d'incidències econòmiques- i amb distintes variables, de manera que s'obtindran diversos resultats. No obstant això, el ministre va indicar que els resultats no condicionaran en cap cas la negociació amb les comunitats autònomes del nou model de finançament autonòmic.

-Vaja, hi ha un mandat parlamentari de fa dos o tres anys i diuen que no hi ha cap decisió presa ?