lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de març, 2008

Barça 1 - Vila-real 2

Puyal 090308 Un silenci semblant al que Tamudo va provocar en l'última Lliga s'ha abatut sobre el Camp Nou. Potser el significat ha estat el mateix. El capità de l'Espanyol es va endur el títol de l'estadi i avui al vespre ha estat Tomasson el que ha fet emmudir el Barça a 10 minuts del final. Queda més campionat per disputar-se que llavors (11 jornades), però l'ensopegada blaugrana ha adquirit una transcendència semblant. Després de situar-se a dos punts, la derrota contra el Vila-real l'ha allunyat novament fins als vuit, de manera que dóna aire al Madrid i deixa de pressionar-lo perquè pagui les debilitats que mostra. En el fons, el Barça ja mostra debilitats semblants, i els números ho revelen. Just quan tenia prohibit fallar, ha encadenat dues greus derrotes que pinten a sentència. ¿Qui pot pronosticar que els blaugranes ho guanyaran tot fins al final? Després del naufragi contra l'Atlètic i de la desorientació exhibida contra un ordenat Vila-real, que s'ha defensat amb la pilota als peus, ningú. FOTOGALERIA SPORT: Les millors fotos del pitjor partit

Lo Miravet Optimista

PSOE...........211 vots

Esquerra......129 vots

CiU..............83 vots

PP...............31 vots

ICV-EUiA.......21 vots

SEGUIMENT DE LA RECOLLIDA DE SIGNATURES (i II)

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR I DE SOBIRANIA I PROGRÉS

BALANÇ DE LA JORNADA DE RECOLLIDA DE SIGNATURES DEL 9 de MARÇ

La PDD i SiP valorem com un èxit de participació democràtica la recollida de signatures pel DRET de DECIDIR malgrat els impediments i incidents provocats pels acords de les Juntes electorals provincials de Barcelona i Tarragona.

A les comarques de Girona on la Junta Electoral Provincial havia acordat permetre l’activitat, la recollida s’ha desenvolupat sense incidents. Només a Palamós, s’ha hagut de tancar una taula per la prohibició de l’Ajuntament.

A les comarques de Lleida la jornada s’ha desenvolupat amb normalitat.

A Barcelona ciutat s’han tancat algunes taules (Sarrià, Av Gaudí,...) però les restants han funcionat amb normalitat. A Barcelona comarques hi ha hagut molts problemes i s’han hagut de tancar la majoria de taules (Sant Cugat, Manresa, Granollers, Vilafranca, Mollet, Santa Coloma de Gramenet, etc...). A Vilanova del Vallès, després de tancar una taula, els voluntaris han continuat recollint signatures en un taller privat, i la policia local ha aixecat acta i ha incautat el material en aquesta propietat privada.

A Tarragona i comarques també s’han hagut de tancar la majoria de taules (Tarragona, Reus, Torredembarra, El Vendrell, etc.). A les Terres de l’Ebre, la Guàrdia Civil ha actuat amb especial contundència. Han requisat tot el material de les taules, incloses butlletes que ja estaven signades, amb la qual cosa es vulnera el dret a la protecció de dades i han aixecat actes d’identificació i incautació. A Benissanet han requisat el DNI a l’alcalde del municipi, a tots els voluntaris i a les persones que es trobaven signant en aquell moment.

A les taules, on la recollida s’ha desenvolupat amb normalitat, s’han aconseguit les 200 signatures que contenia el KIT9M, l’objectiu que ens havíem fixat per a la jornada del 9 de març.

Lamentem que l’actuació arbitrària de les juntes electorals provincials de Barcelona i Tarragona, que han fet una interpretació forçada i partidista de la llei electoral, hagi impedit aconseguir plenament el nostre objectiu.

Les dues plataformes reiterem que continuarem treballant pel DRET de DECIDIR, recollint signatures perquè la Generalitat pugui tenir la competència plena per convocar referèndums.

Donem les gràcies a tots els voluntaris i voluntàries que han participat en la recollida de signatures. Sense la seva participació i el seu suport aquesta acció no hauria estat possible.

COMISSIÓ 9M

Plataforma pel Dret de Decidir i Sobirania i Progrés.

Barcelona, 9 de març de 2008, 19:30.

SEGUIMENT DE LA RECOLLIDA DE SIGNATURES

Les juntes electorals de Barcelona i de Tarragona desaproven la campanya per avui. Els cossos policials han reaccionat de manera irregular. A la ciutat de Barcelona la recollida de firmes es fa amb normalitat i a les Terres de l'Ebre és on la policia és més bel·ligerant.

A la demarcació de Tarragona, els problemes han sorgit a les Terres de l'Ebre, als pobles que són competència de la Guàrdia Civil. Segons un dels portaveus de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), Víctor Cucurull, els agents han requisat el material i han exigit el DNI dels responsables de la taula i dels ciutadans que, en el moment de la intervenció, signaven els fulls de la plataforma. El rigor policial ha arribat fins al punt que una de les persones identificades amb l'objectiu de ser denunciades és l'alcalde de Benissanet, Fidel Ciurana.

Una imatge de la recollida de signatures prop de La Sagrada Família aquest matí. Podeu fer el seguiment de la campanya a través dels comunicats de premsa.

Una imatge de la recollida de signatures al Picnic-Jazz de Terrassa aquest matí. COMUNICAT DE LA PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR I SOBIRANIA I PROGRÉS

La Plataforma pel Dret de Decidir i Sobirania i Progrés comuniquen que la recollida de signatures, en aquells municipis on s’ha pogut dur a terme, és un èxit rotund de participació del poble de Catalunya.

De les 400 taules organitzades, fins a les 12 del migdia, se n’han hagut de desmuntar entre un 45 i un 50 per cent, a causa de la prohibició de la Junta Electoral Provincial de Barcelona i Tarragona i de la intervenció dels cossos policials.

Podem parlar de diverses incidències com per exemple: A Sant Just Desvern, els mossos han fet retirar una taula i han comunicat, a les persones que la havien muntat, que els obririen un expedient perquè estaven cometent un delicte electoral.

Aquesta actuació no és correcta perquè es tracta d’una recollida de signatures, iniciada fa temps, per demanar que la Generalitat pugui convocar referèndums. Per tant, és una continuació d’una activitat ja iniciada i no és per demanar el dret d’autodeterminació, tal com diu la Junta Electoral Provincial de Barcelona.

El segon paràgraf de l’article 53 de la Llei Electoral garanteix la llibertat d’expressió, les eleccions no són un estat d’excepció i, per tant, aquestes llibertats s’han de garantir.

Cal recordar que és una recollida de signatures per demanar que un punt, que contemplava l’Estatut, aprovat pel Parlament de Catalunya, el 30 de setembre de 2005, sigui reconegut un altre cop per aquest mateix Estatut. A Vilafranca del Penedès considerem que s’ha comès, per part del cos de Mossos d’Esquadra, un delicte contra la llibertat d’expressió. L’article 8 de la Llei Orgànica 1/82 garanteix poder fer fotos en un lloc públic i en actes públics. Aquesta recollida era un acte públic feta en un lloc públic.

És una contradicció que es posin dispositius en determinades instal·lacions dels mossos d’esquadra per garantir la llibertat d’expressió i, en canvi, es prengui la màquina de fotografiar a un ciutadà mentre feia fotos al carrer en un acte públic.

Des de la PDD manifestem el nostre rebuig per aquesta actuació i també la nostra queixa al Conseller d’Interior, tenint en compte que hi ha sentències en contra d’actuacions com aquesta dictades contra altres cossos policials.

Informem també que per aquesta actuació es presentarà una denúncia al jutjat de Vilafranca.

A Rubí, a Sant Cugat i a Valldoreix la guàrdia urbana ha obligat a desmuntar les meses amb amenaces de denunciar i expedientar les persones que estaven recollint signatures. També ha passat el mateix a Valls, Torredembarra, Castellbisbal, Reus, Martorell, Cardedeu, Tarragona, Bigues i Riells, Manresa, Sant Pere de Riudebitlles, La Pobla de Montornès, Palamós, Sant Quintí de Mediona, Granollers, Sarrià, Esplugues de Llobregat Vic, etc.

Cal recordar que un 64% dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya estan d’acord en què la Generalitat pugui convocar referèndums.

Durant tot el matí a la seu de la PDD hem estat rebent trucades de ciutadans i ciutadanes preguntant-nos on podien anar a signar i donant suport a aquesta iniciativa. En aquest sentit la PDD està refermant aquesta voluntat del poble de Catalunya.

Per tal de poder informar de totes les actuacions que s’hagin produït durant la jornada, US CONVOQUEM a una roda de premsa a la seu de la Plataforma pel Dret de Decidir ( Rocafort 242, bis – Edif. CIEMEN – 1er pis ) a les 18,00 hores d’avui diumenge 9 de març

PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR - SOBIRANIA I PROGRÉS

Barcelona, 9 de març, de 2008

13 hores

Comissió del 9M - Premsa

Tres mil voluntaris recolliran signatures per a l'autodeterminació durant el dia d'avui

La campanya Decideixo Decidir manté l'acció, malgrat la prohibició de la Junta Electoral de Barcelona. Les entitats que promouen la campanya Decideixo Decidir recolliran avui signatures a favor de l'autodeterminació, malgrat la prohibició de la Junta Electoral de Barcelona. En total hi haurà prop de 400 taules repartides en municipis del Principat, Catalunya Nord, el País Valencià, les Illes, la Franja i una quinzena a diferents ciutats del món.

Els promotors de la iniciativa i personalitats del món social i cultural seran a migdia al Fossar de les Moreres, a Barcelona, recollint signatures, entre els quals Joel Joan, de la plataforma Sobirania i Progrés, i també membres de la plataforma Pel Dret de Decidir.

Eleccions 9-M: Catalunya, decisiva

Ana Botella diu que va saber que el PP perdia les eleccions del 2004 quan va conèixer l’alta participació que hi havia a Catalunya. El bipartidisme de la gran majoria de comunitats de l’Estat davant la pluralitat i la poca implantació dels populars al Principat fan decisius els 47 diputats que en aquests comicis trien els catalans, al costat dels 61 d’Andalusia, on les eleccions coincideixen amb les autonòmiques, que domina el socialista Manuel Chaves. El PSOE va treure 16 escons al PP el 2004, un més dels 15 del PSC sobre el PP.

I davant de la bipolarització extrema de la campanya, que l’atemptat d’ETA pot, fins i tot, haver augmentat, els electors catalans tenen diverses possibilitats per fer girar la clau cap a un cantó o l’altre, amb la gran incògnita de l’abstenció. Aquesta és la campanya en què més s’ha incidit que la tria és exclusivament entre el PSOE i el PP, entre José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy. Si la tria massiva és per l’opció per la qual ha treballat el PSC –amb l’argument d’incidir en el PSOE des de dins–, els perjudicats seran CiU i ERC –amb permís d’ICV–, que s’han passat la part final de la campanya alertant del risc d’una majoria absoluta socialista. L’altra opció és, justament, la tria entre els partits nacionalistes i amb grup propi, amb l’objectiu que puguin condicionar la governabilitat a l’Estat, ja sigui dins del govern o per l’aritmètica parlamentària. I la tercera qüestió és votar o no votar. L’abstenció és la gran incògnita, especialment a Catalunya, i és una preocupació transversal. Preocupa al PSC perquè té un electorat més exigent que el del PP. I preocupa a CiU i a ERC perquè temen que la desafecció pel maltractament històric per part de l’Estat que van intentar canalitzar amb la manifestació de l’1-D s’acabi convertint en abstenció o en vots en blanc i que siguin ells els perjudicats quan, paradoxalment, alhora que creix la desafecció política, augmenten els insatisfets amb el grau d’autonomia i els partidaris d’un Estat propi o federat.

Queda per resoldre la incidència que acabarà tenint l’atemptat d’ETA l’últim dia de campanya. Fa quatre anys es va votar sota una forta commoció, però el context ara és diferent i la reacció dels dos grans partits espanyols, també. De moment, amb tensió continguda, han evitat aprofundir en la seva divisió.

Sondejos d'El Periòdic d'Andorra

La tendència a l'alça del PSOE que s’estava manifestant els últims dies de campanya s'ha consolidat el dia de reflexió, 24 hores després de l'atemptat d'ETA que va acabar amb la vida de l'exregidor socialista Isaías Carrasco. Així, de forma constant, la intenció de vot dels socialistes ha passat del 41,5% dimarts al 43,4% dissabte, 5,3 punts per sobre del Partit Popular. Aquest partit, en canvi, ha flaquejat en l'últim moment. Al llarg de tota la setmana i fins divendres, el PP va mantenir la intenció de vot en el 39% però dissabte va caure al 38,1%. El vot a les minories s'ha recuperat el dia de reflexió però ha acabat perdent un punt al llarg de la setmana. La participació estimada és del 72%, relativament alta però fins i tot lluny del 75,7% de fa quatre anys. Si es confirmen a les urnes els resultats que ofereix aquest sondeig, elaborat per a EL PERIÒDIC D’ANDORRA, la incidència de l'atemptat d'ETA haurà estat mínima o nul•la. Si s'exceptua el lleu retrocés de les expectatives de Rajoy, totes les xifres, inclòs l'augment de participació, han seguit la tendència dels últims dies i l'evolució lògica d'un final de campanya. La diferència de 5,3 punts a favor dels socialistes és pràcticament la mateixa que es va produir el 2004 (4,9%). Els dos partits han millorat els seus resultats de fa quatre anys al voltant d'un punt, en detriment dels partits minoritaris. La transformació de vots en escons fa que el PSOE estigui en condicions de sumar als seus 164 diputats del 2004 entre dos i sis més. El PP suma als 148 actuals entre tres i set més. Dels altres partits destaca el reforçament de CiU en l'esprint final: pot conservar els seus 10 diputats i fins i tot augmentar-ne un. En canvi, l'electorat d'ERC segueix sense respondre i hi ha la possibilitat que el partit independentista perdi fins a quatre dels seus vuit diputats. El PNB segueix amb sis (cedeix el diputat que perd Biscaia) i IU-ICV es queda amb quatre.