lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de maig, 2009

ERC fa corresponsable el PSC de que el català no sigui oficial a Europa

El candidat d'ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha acusat aquest dissabte el PSC de "no fer tot el que caldria" per assegurar l'oficialitat del català a les institucions europees i l'ha corresponsabilitzat del fet que no hi hagi aquest reconeixement, ja que els seus 25 diputats donen "suport sistemàtic" al PSOE.

En un míting a Terrassa, Maria Badia va afirmar tenir "l'honor" d'haver estat qui ha impulsat "totes i cadascuna de les iniciatives que té a veure amb l'ús del català" i va instar els catalanistes a que "es fixin una mica en qui fa la feina i qui xerra".

Junqueras, que aquest dissabte ha passat per l'Aplec del Cargol de Lleida, creu que "hi ha molta gent" que treballa pel català i creu "poc elegant" que digui que és "l'única" que hi treballa.

Junqueras ha recordat que si el català no és oficial a Europa és "per una decisió política de l'Estat espanyol". "Que jo sàpiga, l'estat espanyol té un govern del PSOE amb el suport sistemàtic de 25 diputats del PSC", ha dit, i "si algú no fa tot el que caldria per assegurar l'oficialitat i el reconeixement del català a la UE segur que són els diputats del partit de la senyora Badia".