lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 d’octubre, 2011

Broggi estaria “encantat” que Espanya hagués triat a Portugal el 1640

El candidat d'ERC-Catalunya Sí al Senat critica durament l'al·lusió de Peces-Barba als bombardejos sobre Barcelona El candidat d'ERC-Catalunya Sí al Senat, el metge centenari Moisès Broggi, ha respost a Gregorio Peces-Barba que estaria “encantat” que Espanya hagués triat a Portugal i no a Catalunya en la crisi de 1640 , que va acabar amb la independència del territori lusità.

Broggi ha interpretat que les paraules d'un dels ‘pares' de la Constitució es deuen al fet que Espanya percep a Catalunya com un “destorb” , però ha assegurat que potser passaria amb Portugal si avui en dia fos el país lusità qui formés part de l'Estat espanyol. Broggi és més crític amb l'al·lusió de Peces-Barba als bombardejos sobre Barcelona, el que considera “una broma maliciosa” de dubtós gust que el ponent constitucional podria haver evitat demostrant major sensibilitat.

“Ells tenen la força, però nosaltres tenim la raó, i la força cada vegada és més difícil d'aplicar perquè tothom els aniria en contra”, ha resumit sobre el polèmic comentari de Peces-Barba.

El metge català, de 103 anys, va atendre als ferits dels atacs aeris a Barcelona ja que el 1937, amb 28 anys, va entrar a treballar com a metge de guàrdia a l'Hospital Clínic de la capital catalana, un dels centres que va acollir als afectats per les bombes.