lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de desembre, 2008

La Trinca torna als escenaris catalans

Encara no fa ni dues setmanes que els mitjans de comunicació es feien ressò de la dimissió de Toni Cruz i Josep Maria Mainat, president i conseller de la productora Endemol. En un primer moment es va especular amb la possibilitat que els dos ex-components de La Trinca podrien haver abandonat l'empresa per pressumptes desavinences amb el director de Telecinco, però s'ha sabut amb total certesa que la seva sortida s'estava preparant des de feia mesos i ha estat per motius que fins avui no s'han fet públics.

La intenció de Cruz i Mainat era la de poder reagrupar de nou als tres membres de La Trinca per tornar a fer una gira per diferents pobles de Catalunya i gravar un nou disc amb temes nous, una idea que es va començar a forjar el juny de l'any passat, quan els tres de Canet es van reunir després de 15 anys per promocionar el seu darrer recopilatori 'La Trinca. 20 anys de cançons'.

Els membres de la mítica banda catalana dels anys 70 i 80 han declarat que amb el context actual que es viu a Catalunya, es veuen amb cor de tornar a composar prou cançons com per fer un gran disc. De fet, La Trinca creu que en molts casos, tan sols han de treure la pols i posar al dia alguns dels seus grans clàssics, de vigent actualitat, com la renovació de l'Estatut amb 'Com el far-west no hi ha res', de les agressives declaracions de Manuel Fraga amb el seu 'Alça Manolo'. I ja que el Barça va millor que mai, potser també podrien arribar a fer una nova versió de la 'Botifarra de pagès'. Feliços Sants Innocents, i que mai falti alegria per demanar autonomia, i que mai falti salut, per demanar l'Estatut!