lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de juny, 2009

Teheran s'escalfa després de les eleccions generals

Centenars de partidaris del president Mahmud Ahmadinejad i del candidat Mir Hossein Musavi s'han enfrontat avui a cops de puny a Teheran després dels resultats de les eleccions presidencials en què el dirigent iranià ha aconseguit el triomf d'una manera tan aclaparadora que els seus opositors consideren que els comicis han estat fraudulents. Els manifestants dels dos candidats han estat dispersats per la policia i, segons testimonis, s'han produït arrestos.

Més de 2.000 partidaris de Musavi han protestat cridant "Musavi, recupera els nostres vots!", "què va passar amb el nostre vot?" o "policia, germà, ets un de nosaltres". El candidat moderat ha expressat aquest dissabte en un comunicat la seva "enèrgica protesta" per "les moltes i claríssimes violacions" de la llei durant les eleccions, el resultat dels quals és, segons la seva opinió, "sorprenent".

"Protesto enèrgicament i adverteixo que no em rendiré davant d'aquest perillós frau. El resultat de l'actuació d'alguns oficials posarà en perill els pilars de la República Islàmica i establirà la tirania al país", ha declarat en el seu comunicat.

VilaWeb: Ahmadinejad defensa la seva victòria mentre l'oposició denuncia frau electoral