lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 d’agost, 2008

Els templers demanden al Papa per la suspensió de l'orde del 1307

Sol·liciten el reconeixement dels seus béns incautats, valorats en 100.000 milions d'euros Templers 030808 CATr L'Associació Orde Sobirana del Temple de Crist, que assegura ser l'hereva dels mítics templers, ha presentat una demanda contra el Papa, a qui exigeixen la rehabilitació de l'orde, suspesa per Climent V el 1307, així com el reconeixement dels seus béns incautats, valorats en 100.000 milions d'euros del 2008. La demanda, interposada als Jutjats de Madrid contra Benet XVI per via de la Nunciatura Apostòlica a Espanya, sol·licita la revisió del procés que va acabar amb la suspensió de l'orde dels templers fa 700 anys. La denúncia, formulada contra la persona física del Papa com a successor de Climent V, i no com a cap de l'Estat del Vaticà, deixa clar que els actuals templers no volen la restitució patrimonial dels béns espoliats al segle XIV, que actualment arribaria als 100.000 milions d'euros.

"No pretenem en cap cas provocar la fallida econòmica de l'Església Romana", afegeix l'escrit, "sinó que el tribunal es pugui fer una idea de la magnitud de l'operació tramada contra la nostra Orde".

Segons l'Associació Orde Sobirana del Temple de Crist, legalment inscrita al registre d'associacions, els templers tenien censats 9.000 propietats a tot Europa, sense comptar els drets sobre terres, pastures, molins i drets portuaris, inclosos vaixells de transport i de guerra. Al segle XIV els templers, que comptaven amb més de 15.000 cavallers a tot Europa, tenien propietats a Espanya, França, Anglaterra, Portugal, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Luxemburg i Polònia. La demanda està pendent que es resolgui el recurs d'apel·lació interposat per l'orde del Temple davant l'Audiència Provincial de Madrid després que no fos admesa a tràmit en primera instància. En el seu primer acte, la jutge va negar l'admissió a tràmit per falta de jurisdicció, a l'entendre que no corresponia al seu tribunal pronunciar-se sobre fets que van tenir lloc fa 700 anys "al ser matèria pròpia d'historiadors". El Vaticà revela el Judici contra els Templers

Un pergamí vaticà ocult durant 7 segles rehabilita els Templers

Viquipèdia: Orde del Temple