lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 d’octubre, 2008

Puigcercós acusa Zapatero d'intentar "forçar" la sentència del TC contra l'Estatut

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha acusat el govern de José Luis Rodríguez Zapatero de dur a terme el seu "pla B" en relació amb l'Estatut, "forçant" una sentència adversa del Tribunal Constitucional (TC) en contra de l'Estatut de Catalunya per "obligar" el govern català a acceptar "qualsevol cosa".

Puigcercós ha reiterat la necessitat de no quedar-se "plegats de braços" i d'exigir "el que toca", i ha atribuït a ERC els mèrits d'una manca d'acord amb el govern central en aquest àmbit. "Si governés la sociovergència ja hi hauria acord", ha assegurat, en el sentit que, segons ell, la Generalitat ja hauria cedit a les pretensions de Zapatero si no fos pels republicans. Davant d'això, ha reclamat "unitat real" de les forces catalanes "fins a les últimes conseqüències".

El president d'ERC ha fet aquestes declaracions durant el discurs de clausura del 38è congrés regional de la federació del partit a Barcelona d'ERC, en què ha instat les forces catalanes a mantenir "el cap fred" i una "posició conjunta", que aplegui també les patronals així com les agrupacions socials i els sindicats. Puigcercós ha remarcat també la necessitat que el Parlament pugui "desplegar allò que consideri legítim, independent del que digui el TC", que segons ells "està deslegitimat", ja que es tracta d'un "òrgan partidista".

VilaWeb/ElPunt: Puigcercós acusa Zapatero de forçar una sentència adversa sobre l'Estatut