lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 d’octubre, 2008

Joves independentistes ocupen la plaça on s'havia de manifestar l'ultradreta demà

Vint joves de l'esquerra independentista extraparlamentària del Barcelonès han ocupat aquest dissabte a la tarda la plaça Sant Jordi, a la falda de Montjuïc, el lloc on aquest diumenge, 12 d'octubre, estava autoritzada la concentració anual de l'ultradreta.

Segons han explicat fonts de la plataforma a l'AVUI.cat, els joves –membres de Maulets, Endavant, la CUP– s'han encadenat i penjat a arbres i mobiliari urbà "per denunciar que una manifestació feixista" ha estat autoritzada per les autoritats un any més, una cosa "que no passaria a l'Alemanya actual o a Itàlia". L'objectiu és passar la nit en aquest indret per provocar que demà la policia impedeixi als ultradretans d'Adelante Cataluña fer la seva concentració, ja que per raons de seguretat no es pot permetre que els dos sectors es trobin. De moment, una patrulla dels Mossos d'Esquadra ja s'han acostat fins als joves concentrats i els han advertit que estan fent una "manifestació il·legal", que no ha estat comunicada prèviament. Els organitzadors de l'acció sorpresa saben que "hi ha antiavalots a la zona", però no encara no saben si els desallotjaran a la força.

La concentració prevista per a demà aplega cada any centenars de feixistes d'un sector distanciat de l'Alianza Nacional de Ricardo Sánez de Ynestrillas, que aquest any fa la seva trobada estatal, també autoritzada, a Tarragona. El grup de la plaça Sant Jordi, liderat per Democracia Nacional, és una plataforma anomenada Adelante Cataluña que, l'any passat, va cremar i trepitjar ostentosament una senyera davant de les càmeres dels periodistes.

VilaWeb/ElPunt: Una vintena d’activistes ocupen la plaça Sant Jordi de Montjuïc en protesta pel dia de la Hispanitat