lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de març, 2009

Sèrbia lloa la col·laboració d'Espanya en la defensa de la "integritat" del seu territori

El ministre d'Exteriors de Sèrbia, Vuk Jeremic, ha lloat aquest dilluns l'estreta col·laboració del govern espanyol pel que fa a la "integritat i sobirania" del seu país, en relació a l'anunci de la retirada de les tropes espanyoles a Kosovo.

Jeremic, de visita oficial a Viena, no ha volgut valorar detalladament la retirada anunciada, però ha destacat que Belgrad "té total confiança en el govern d'Espanya". "Sèrbia i Espanya tenen una estreta col·laboració pel que fa a l'adhesió de Sèrbia a la UE i respecte a la integritat i sobirania de la República de Sèrbia", ha indicat.

Jeremic ha destacat que va conèixer la decisió espanyola oficialment l'endemà que fos anunciada per la ministra espanyola de Defensa, Carme Chacón, durant la seva visita a les tropes espanyoles del contingent de l'OTAN a Kosovo.

"Cada país ha de decidir com desenvolupa la seva política de defensa", ha dit el ministre serbi. El president de Serbia, Boris Tadic, va visitar Zapatero el 9 de març d'enguany. ZP li va prometre que Egspaña no reconeixeria la independència de Kosobo. Bon profit!