lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 d’abril, 2010

TC: Demà hi tornem !!*!!

Els deu magistrats que formen el ple del Tribunal Constitucional (TC) reprendran aquest dijous al matí el debat sobre el recurs presentat pel PP contra l'Estatut, el primer de debatre's d'entre els set presentats.

Durant el matí, els membres del tribunal han dedicat tres hores a discutir altres qüestions pendents, com ara la paralització cautelar de l'enderrocament del barri valencià del Cabanyal, que enfronta l'Ajuntament de València amb el govern espanyol.

Cinc minuts abans d'un quart de de dues del migdia ha començat el debat centrat en l'Estatut. Només una hora i vint minuts més tard han aturat la sessió per dinar.

A la tarda, s'ha reprès la sessió a dos quarts de sis i la responsable de la ponència, Elisa Pérez Vera, ha defensant la proposta de sentència que compta amb el suport de quatre dels deu magistrats, inclosa la presidenta Maria Emilia Casas, que encara dubta de si fer servir o no el seu vot de qualitat per trencar l'empat del qual es partia.

La discussió ha estat intensa, segons diverses fonts, però no s'ha arribat a cap acord. Les fonts consultades veuen poc probable que la sentència es faci pública de manera imminent.

En tot cas, el que es coneixeria aquests dies seria les resultat de la votació, però per llegir el contingut de la sentència encara caldria esperar a la seva redacció definitiva i també donar temps als magistrats que no hi estiguin d'acord perquè hi afegeixin els seus vots particulars. L'espera seria, per tant, d'una setmana més com a mínim.