lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de juny, 2010

Batasuna firma un document per "la desaparició de tot tipus de violència" amb Eusko Alkartsuna

L'esquerra abertzale il·legalitzada, l'antiga Batasuna, i Eusko Alkartasuna, soci de govern del PNB durant molts anys, han presentat aquest diumenge un document conjunt en què fixen com a prioritat la creació d'un Estat basc i trien la via de "la superació del conflicte polític i la desaparició de tot tipus de violències".

El text no esmenta ETA directament però expressa "un compromís ferm i definitiu" d'ambdues formacions "amb l'ús exclusiu de les vies pacífiques, polítiques i democràtiques i amb la defensa dels drets humans".

Per als signants, que han presentat el manifest en un acte solemne i multitudinari a Bilbao, les idees fixades avui han de ser la base d'"un procés de diàleg multipartit que abordi de forma integral una solució política negociada".

La signatura d'aquest document ha reunit a Bilbao prop de mil persones, entre les quals hi havia el secretari general d'Eusko Alkartasuna (EA), Pello Urizar, i l'exlehendakari i fundador del partit Carlos Garaikoetxea. Per part de l'esquerra abertzale, destacaven Rufi Etxebarria i Jone Goirizelaia. VilaWeb: L'esquerra abertzale i Eusko Alkartasuna signen un acord per l'estat basc que refusa la violència