lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de juny, 2010

López Tena, a Mataró

Una vegada més ha estat al territori que ha controlat el notari Alfons López Tena on s'ha marcat la diferència. Mataró, governat pel PSC, ha arribat al 23,7% de participació, i ha batut el rècord de la categoria de poblacions grans –les que tenen uns 100.000 habitants, fins i tot per davant de Girona .

A la capital del Maresme hi han votat 23.006 persones, un 23,70% del padró convocat a les urnes. El 17% ja havia votat anticipadament, però tot i així hi havia 42 col·legis electorals a disposició dels ciutadans que volguessin votar presencialment. Amb aquestes xifres, que donen una idea clara de la mobilització aconseguida, els de Mataró, sota la batuta de López Tena, han superat la participació de Lleida (8,23%), de Reus (14,94%), de Sabadell (13,87%) i fins i tot de Girona (21,40%).

Pel notari –que no va poder posar a prova el seu mètode a Girona, territori suposadament favorable, perquè no va congeniar amb la CUP local– les dades d'aquest diumenge són una prova que "tot el poble català és madur per exercir els seus drets".

López Tena, militant i conseller nacional díscol de CDC, replica així al president de CiU, Artur Mas, que fa una setmana que repeteix que és massa aviat per plantejar un referèndum oficial d'independència perquè, segons ell, no guanyaria el sí.