lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de juliol, 2010

El Parlament fa marxa enrere i avorta el referèndum d'independència

Els Honorables, en menys de tres dies, ja s'han arronsat !!! No hi haurà referèndum oficial d'independència, ni tampoc es farà la consulta no referendària plantejada la setmana passada com a pla B. De fet, ni tan sols es permetrà que es recullin signatures per portar cap d'aquestes dues iniciatives populars, que haurien obligat el ple del Parlament a discutir i votar les propostes.

L'estratègia de la Coordinadora Nacional de la Consulta sobre la Independència, liderada pel diputat d'ERC Uriel Bertran i pel membre del consell nacional de CDC Alfons López Tena, ha quedat avortada per un moviment de marxa enrere que ha fet aquest dimarts al matí la mesa del Parlament. El 8 de juny, els membres de la mesa de CiU, ERC i ICV-EUiA van votar a favor d'admetre a tràmit la iniciativa popular (IP) per organitzar un referèndum basant-se en la llei de consultes. Posteriorment, el Consell de Garanties Estatutàries va emetre un dictamen, no vinculant, segons el qual aquesta proposta no s'ajustava a l'Estatut.

Aquest informe, aprovat per unanimitat dels membres del consell, inclòs el proposat per ERC, Jaume Vernet, ha estat l'argument sobre el qual avui s'ha votat reconsiderar l'admissió a tràmit de la IP. I han votat per tirar enrere el referèndum Higini Clotas i Lídia Santos (PSC), Antoni Castellà (CiU, per UDC), Jordi Miralles (ICV-EUiA) i Rafael Luna (PP). Lluís Maria Coromines (CiU, per CDC) no ha pogut votar perquè és a l'hospital. I només Ernest Benach (ERC), ha votat per tirar endavant la IP, malgrat el criteri del Consell de Garanties, que no és obligat d'aplicar.