lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de març, 2010

Vandellòs II es reconnecta a la xarxa elèctrica després de l'incident del 3 de març. Ai, mare !!!

La central nuclear Vandellòs II s'ha tornat a connectar a la xarxa elèctrica després de patir una parada no programada el 3 de març. Segons va informar l'empresa gestora de la central, ANAV, al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), l'aturada es va produir per la inserció completa en el nucli d'una de les barres i el desplaçament de tres més fins a una alçada intermèdia del nucli mentre es duia a terme una prova periòdica de moviment de barres de control.

La central, que s'ha mantingut desconnectada durant 471 hores, es va connectar de nou a la xarxa aquest dilluns cinc minuts abans de tres quarts de dotze de la mitjanit.

Un cop detectada la incidència, la central va abaixar la càrrega fins a arribar al mode d'espera calent per analitzar-ne les causes. El CSN, per la seva part, va efectuar, els dies 11 i 12 de març, una inspecció amb la qual va concloure que les pautes executades pel titular en el moment del succés van ser "les adequades, així com les mesures correctores" que la mateixa ANAV hauria dissenyat per solucionar futures reincidències d'aquest tipus.

El fet ha estat classificat com a nivell 0 (us estranya?) en l'escala internacional de successos nuclears (INES) i, segons l'ANAV i el CSN, no ha suposat cap risc per als treballadors, la població ni el medi ambient (com sempre, tenen el classificador aturat com els sensors que apaguen per a que no piten). Tranquils, tots a la platja com si res!!!