lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de març, 2010

Jaap Gelok, ahir a Flix

L'alcalde socialista de Borsele, població que té l'únic cementiri nuclear d'Holanda, va demostrar ahir a Flix que prefereix anar amb la veritat per davant. Així, Jaap Gelok no va tenir cap problema a l'hora d'admetre que la seua ruta per Lleida, Ascó i Flix havia estat finançada per l'Associació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC). Acompanyat per un traductor i per la seua esposa, Gelok va relatar que Borsele i l'AMAC treballen plegats «des de fa vuit anys», que és el mateix temps que ell fa que és alcalde.

Potser a causa d'una sobretaula massa llarga, Gelok va arribar a la Unió Social de Flix amb un quart d'hora de retard, en el mateix cotxe en què viatjava el gerent de l'AMAC, Marià Vila d'Abadal.

«No sóc aquí per vendre l'MTC, ni ho sé tot sobre el tema, però penso que pot haver-hi una manera correcta, segura i moderna de gestionar els residus nuclears», va dir Gelok. De fet, l'alcalde de Borsele va assegurar que ell mateix havia estat un activista antinuclear a principi dels anys setanta, quan els residus es llançaven directament al fons del mar del Nord, dintre de barrils de formigó. Uff, si que hem avançat!!!

Jaap Gelok: «No us vinc a vendre l'MTC, però els residus es poden gestionar bé» (El Punt)