lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de setembre, 2007

El PP boicoteja la renovació del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Constitucional

El PP ha tornat a mostrar la seva façana més agressiva. Amb unes declaracions més que polèmiques, Eduardo Zaplana –portaveu dels neocon– ha afirmat sense embuts que “el PSOE i les minories pretenen imposar al PP una composició de l’òrgan de govern dels jutges” i s’ha negat en rodó, juntament amb Ignacio Astarloa –secretari de Llibertats Públiques i de Justícia–, a negociar el que considera un “tràgala”, amb relació a la renovació de l'organigrama del CGPJ i del TC. Ambdós congressistes han insinuat que “els nacionalistes” no han de tenir representació en els esmentats òrgans. I creuen que existeix un “pacte” entre els socialistes i les “minories” per a “imposar” al PP una composició judicial que no agrada als ultraconservadors. “No he vist en la vida una renovació amb tant d’engany” ha assegurat, amb virulència, el popular basc. La renovació de dotze dels vint membres del Consell General del Poder Judicial passa per una majoria qualificada que surt de les deliberacions dels grups amb representació al Congrés dels Diputats i al Senat, que són els encarregats d’escollir aquests jutges cada cinc anys. Però el PP ha sorprès amb un argument nou: “el CGPJ no pot ser una corretja de transmissió del Parlament”, ha revelat Zaplana. Els vuit altres membres de l’organisme són escollits per un grup de juristes.

A través d’aquesta actitud, el PP ha decidit bloquejar la reunió que havia de tenir lloc la setmana vinent entre tots els representants polítics. Així mateix, els representants de la formació nacionalista espanyola han insistit que bloquejaran la substitució dels quatre magistrats del Tribunal Constitucional, “ja que és absolutament imprescindible que aquesta decisió es resolgui connectant-la amb la resolució de l’Estatut català”.

En altres paraules, el PP no vol que es renovi el TC fins que no es resolgui el seu recurs contra la reforma estatutària del Parlament de Catalunya, refrendada pel vot popular, entenent que l’òrgan judicial li és actualment favorable.