lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de setembre, 2007

Ridao assegura que Zapatero preferia Mas com a president

El portaveu d'ERC al Parlament, Joan Ridao, ha replicat al dirigent de CiU Artur Mas que ell era el president que José Luis Rodríguez Zapatero volia per a Catalunya i "no Montilla o Maragall".

A l'intervenir en la segona sessió del debat de política general, Ridao ha insistit que ERC recolza el Govern "no a canvi d'un sou", com ha insinuat Mas, sinó per construir una Catalunya "plenament nacional que superi l'empat indefinit de la Catalunya dels dos colors" i una societat "més justa socialment". Per aquest motiu veu necessari un catalanisme "més transversal, de masses".

El portaveu republicà també ha retret que les crítiques de Mas eren "un pèl fàcils" i ha recordat que el seu partit va recolzar els Pressupostos Generals de l'Estat del 2007, mentre que ERC va mantenir la seva esmena a la totalitat.

Ridao s'ha referit al discurs "edificant i ple d'optimisme" que va pronunciar ahir José Montilla i ha coincidit amb el president de la Generalitat a l'afirmar que "les coses s'han fet raonablement bé".

Així mateix, Ridao ha assegurat que no es pot ser "triomfalista" perquè Catalunya també té "molts problemes" i considera que "no està justificat aquest derrotisme permanent i la pulsió autodestructiva" de CiU, ja que així "no es construeix absolutament res". "El pessimisme sempre ve de la dreta", ha afirmat Ridao parafrasejant l'escriptor Joan Fuster.