lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de setembre, 2007

Si no ho dic, rabento !!!

Maragall diu que la seva dimissió va ser la "condició" de Zapatero a l'aprovació de l'Estatut. L'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall ha assegurat que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, "va afegir una condició" després d'acordar el nou Estatut en el Congrés: "el president de la Generalitat, una vegada aprovat l'Estatut, ha de dimitir".

"Aquesta condició no li va posar a Josu Jon Imaz en circumstàncies semblants, però Josu dimiteix. Perquè serà que sempre s'acaba així?", afegeix Maragall en un article d'opinió que publica avui en el diari gratuït ADN.

Maragall es manifesta "expectant" respecte el futur del País Basc, on considera que el PNB ha "pres la proposta d'Imaz" de "no imposar", ha "acceptat la seva dimissió, i es disposa a defensar-la a Madrid".

"Els nacionalistes bascos no imposen, sinó que pacten a Euskadi un text amb les altres forces, a condició que aquestes forces renunciïn a fer la punyeta després a Madrid", resumeix l'expresident, i assenyala que, amb aquesta estratègia, "els bascos es volen assegurar que no hi haurà retocs" perquè no hi hagi recurs davant el Tribunal Constitucional (TC).

Maragall assenyala el cas català remarcant que les Corts sí "van retocar" el text de l'Estatut, que finalment va ser "pactat i aprovat en referèndum".

"Però ara resulta que el TC pot impugnar articles de l'Estatut català, cosa que ens posaria als peus dels cavalls enfront del poble que va confirmar el que li vam proposar que ratifiqués", ha assenyalat referint-se a què la modificació de l'Estatut podria comportar que hagués de ser sotmès de nou a referèndum.