lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de novembre, 2007

Bot canvia d'alcalde amb una moció de censura que arracona CiU a l'oposició

Lluís Agut és des d'ahir el nou alcalde de Bot, després que prosperés la moció de censura que van presentar contra Andreu Martínez (CiU) els grups d'Alternativa per Bot (APB-PM) i d'Entesa per Bot (EPB-AM), vinculats al PSC i ERC.

En un ambient tens però contingut, uns 200 veïns van presenciar un ple extraordinari en què no va haver incidents remarcables, tot i que la justificació de la moció de censura no va acabar de convèncer ni Martínez ni els simpatitzants de CiU, que fins ara governava Bot en minoria. Agut va assenyalar que la situació de «paràlisi» i la «falta d'inversions al municipi» feien necessari el canvi.

«Els programes de les dues forces són concordants, i després de les eleccions municipals ja vam intentar fer un pacte de govern, perquè Bot necessitava un canvi», va afirmar Lluís Agut. Abans de prendre possessió, el nou alcalde també va afegir-hi que «la pèrdua de pes de CiU a la Terra Alta» feia recomanable la presentació de la moció de censura.

Agut va lamentar la «paràlisi» de l'Ajuntament i va revelar que els regidors de l'oposició havien hagut de fer gestions per aconseguir algunes inversions, com la partida de 150.000 euros per a la millora de l'estació de Bot, un dels espais de la Via Verda de la Terra Alta. «Pensem que podrem fer més feina des del govern que a l'oposició», va remarcar Agut, que va garantir que el nou govern de Bot tindrà més «capacitat» per aconseguir inversions «importants i extraordinàries» per al municipi. Agut va detallar que apostaran per les infraestructures de serveis, l'atenció a la gent gran, l'impuls a l'agricultura i les entitats, la recuperació del patrimoni i la renovació de l'urbanisme i dels serveis, per «millorar la imatge de Bot». Lluís Agut (APB-PM) ocuparà l'alcaldia tres anys i serà substituït per Francesc Fidel (EPB-AM) a l'abril del 2010.