lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de novembre, 2007

Diumenge, "mani" a La Fatarella !!!

La Fatarella decidirà en ple si convoca una consulta sobre els parcs eòlics. La consulta popular demanaria al veïnat si volen o no parcs eòlics al seu terme municipal. La petició pot prosperar si els grups municipals d'Upta o d'ERC li donen suport.

Ara fa aproximadament sis anys, l'Ajuntament de la Fatarella va celebrar una primera consulta popular sobre la idoneïtat d'ubicar centrals eòliques al municipi. En aquella ocasió es decidí permetre la ubicació d'un únic parc al terme municipal. Amb posterioritat a la consulta van aparèixer diversos projectes però només un d'ells ha superat bona part de la tramitació administrativa necessària. Es tracta del parc eòlic Fatarella, de 49,5 MW de potència i promogut per l'empresa Copcisa. A data d'avui, la promotora necessita encara la llicència d'obres de l'Ajuntament per poder iniciar la instal·lació del parc.

La construcció d'aquesta central genera opinions diverses entre el veïnat. També és motiu de debat l'existència de fins a quatre parcs eòlics en tràmit als municipis veïns de Riba-roja, Ascó, Vilalba dels Arcs i Corbera d'Ebre i l'inici de la construcció al terme de la Fatarella de la línia d'alta tensió d'evacuació eòlica. Tot plegat ha convertit la implantació eòlica en el centre del debat polític i social al municipi.

Els tres regidors d'Unió per la Terra Alta que donaven suport al govern municipals van abandonar-lo el mes passat després que l'alcaldessa, Carme Pelejà, atorgués el permís per al pas de la línia eòlica un cop s'havien sol·licitat tots els informes pertinents. En aquest marc, aquest diumenge l'Associació en Defensa de la Terra i el Vent de tots de la Fatarella ha convocat una marxa per la paralització de les obres de la línia eòlica i per un desenvolupament 'racional i sostenible' de l'energia eòlica.