lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de novembre, 2007

Mor l'actor Fernando Fernán-Gómez

Caminito L'actor, cineasta i escriptor Fernando Fernán-Gómez ha mort aquesta tarda. Fernán-Gómez, de 86 anys, ha estat una de les grans figures de l'escena i el cel·luloide de l'estat espanyol.

Al llarg de la seva trajectòria va rebre el premi Príncep d'Astúries de les Arts, els Premis Nacionals de Cine i Teatre, la Medalla d'Or de l'Acadèmia de Cine i la més gran quantitat de Premis Goya acumulada per cap altra figura del cine de l'estat espanyol.

Fernando Fernán-Gómez va néixer el 28 d'agost de 1921 a Lima, durant una gira que realitzava per llatinoamèrica la seva mare, l'actriu Carol Fernán-Gómez. Protagonista de gairebé 200 pel·lícules, director de més d'una vintena, escriptor i acadèmic de la Llengua, en la seva filmografia hi figuren títols com Botón de ancla, El inquilino, La vida por delante, La venganza de Don Mendo, Ninette y un señor de Murcia, El espíritu de la colmena, Mamá cumple cien años, La colmena, Esquilache, Belle Epoque, El abuelo, Todo sobre mi madre, La lengua de las mariposas i Tiovivo c. 1950.

La vida por delante (Fernando Fernán Gómez, 1958)

Viquipèdia: Fernando Fernán-Gómez