lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de novembre, 2007

PSC i ERC presenten una moció de censura contra l'alcalde de Bot

El socialista Lluís Agut pot ser nomenat nou alcalde del municipi terraltí en el ple convocat per al 16 de novembre

La moció pot prosperar ja que els dos grups, avui a l'oposició, disposen de quatre regidors pels tres de Convergència i Unió. L'alcaldable socialista, Lluís Agut, admetia ahir a la tarda la interposició de la moció i la possibilitat que aquesta prosperi sense afegir, però, més comentaris. El ple per discutir la moció tindrà lloc el 16 de novembre a les 12.00 hores.

En les últimes eleccions municipals celebrades al mes de maig, CiU va perdre després de molts anys la majoria absoluta. Va obtenir 241 vots i tres regidors, mentre APB rebia 177 vots i dos regidors i EPB, 123 vots i dos regidors. En la sessió constitutiva de l'Ajuntament, totes les forces es van votar a elles mateixes. D'aquesta manera, el número u de la llista de CiU, Andreu Martínez Morelló (47 anys), fou escollit nou alcalde de Bot, càrrec que assumia per primera vegada després d'exercir de regidor de la mateixa formació política els quatre anys anteriors.

Durant aquests mesos, doncs, ha governat en minoria malgrat que Martínez oferís la possibilitat de formar un govern d'unitat als caps de llista de la formació socialista, Lluís Agut, i de la formació republicana, Francesc Fidel.