lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de novembre, 2007

Solbes reconeix que Catalunya és 'clarament solidaria' i que el debat està en el càlcul de "la dimensió" d'aquesta contribució

"El volum d'inversions que Catalunya ha rebut ha estat clarament insuficient" L'actual model de finançament regulat pel govern de José María Aznar amb CiU l'any 2001, ha estat una fórmula que ha penalitzat especialment a Catalunya. El model, ha dit Solbes, es basa en un cens de la població del 1999 i en la fórmula de finançament s'especifica de manera concreta que només es modificarà si l'índex de població no varia més del 3% durant un any, un índex que no es produeix mai, ha dit Solbes. El vicepresident s'ha referit a l'increment de costos per Catalunya que ha suposat l'arribada d'una forta onada d'immigració durant l'últim període del cicle econòmic.

Pedro Solbes ha manifestat que el volum d'inversions que Catalunya ha rebut els últims anys ha estat clarament insuficient, però que aquest fet no és suficient per apostar per un model d'inversions 'territorialitzada', de la que s'ha manifestat contrari.

Solbes ha reconegut la dificultat de trobar una solució al finançament de Catalunya que aporta més del 18% del PIB de l'estat i per això cal que totes les forces polítiques i autonomies entenguin que s'ha de trobar el model que afavoreixi que Catalunya 'vagi econòmicament bé'.

Pedro Solbes ha pronunciat una conferència sobre les perspectives de l'economia espanyola davant del Cercle Financer. El vicepresident segon ha estat presentat pel president de 'la Caixa', Isidre Fainé, qui ha reconegut que en aquest moments l'economia hi ha 'senyals d'alarma' que fan necessari una actuació per reconduir-la.

Davant de l'empresariat català Solbes s'ha manifestat contrari a la publicació de les balances fiscals perquè en el seu contingut també es produiran enfrontaments territorials no desitjables.