lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de novembre, 2007

Visita al Parlament de Catalunya

Avui, una representació de Miravet (dos autocars, Déu n'hi dó!) visitem el Parlament de Catalunya. La sortida l'ha organitzada l'ajuntament en resposta a la invitació del President del Parlament, el Molt Honorable Sr. Ernest Benach.

L'11 de setembre de 2006, ara fa un any i escaig, el poble de Miravet va tenir l'honor de cedir la seva Senyera per a ser hissada a l'acte institucional de la Diada al Parc de la Ciutadella, on es troba el Parlament. La visita d'avui ha estat com la continuació d'aquell acte on els miravetans vam fer de voluntaris, acompanyant al nostre batlle.

Ens ha rebut molt amablement el personal del Parlament i el President ens ha atès al Saló de Plens on se li ha fet entrega d'un altre dels nostres símbols identitaris: lo pitxell del moixó. Ell ens ha correspost amb un "pin" del Parlament per a cadascú.

Hi ha hagut temps per a fer preguntes i se n´han sentit sobre l'Estatut, sobre la retallada... La Rosario, la carnissera, asseguda al seient del Carod (que se l'ha triat expressament!) li ha soltat: Que n'opines de la Casa Gran del Catalanisme ? El president, amb confiança, li ha dit: Com sempre tan oportuna !

No hem fet molta estada a Barcelona, per la tarda tenim un altre acte a l'Ajuntament del poble. El Jaume Fernández i l'Óscar Uceda donen una conferència amb un títol d'allò més reivindicatiu: "Història, present i futur dels Països Catalans. 300 anys de la Guerra de Successió".

Si és que no parem !!! I demà, a La Fatarella !!!

Oriol Junqueras - 300 anys del setge de Lleida