lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de desembre, 2007

El projecte de descontaminació de l'embasament de Flix surt a licitació per 200 MEUR

La societat estatal Aigües de les Conques Mediterrànies (Acuamed), depenent del Ministeri de Medi Ambient, ha anunciat la licitació del projecte de descontaminació química de l'embassament de Flix. El pressupost base de les obres és de 192 milions d'euros i un termini màxim d'execució de 42 mesos. També s'ha fet pública la convocatòria d'adjudicació d'altres contractes que afecten a aquesta actuació. Es tracta de l'assistència tècnica a la direcció de les obres, per 6,7 milions d'euros, l'assistència a la direcció ambiental, per un milió d'euros, i l'assistència per a la coordinació de seguretat i salut de les obres, per 1,3 milions. Les actuacions estan declarades d'interès general, prioritàries i urgents.

Les obres que surten a licitació consisteixen en l'extracció de gairebé un milió de metres cúbics de residus contaminats, tractament dels mateixos per descontaminar-los, transport fins a un abocador controlat a sis quilòmetres de distància, així com el segellat d'aquest abocador i la restauració de la llera de l'Ebre.

L'embassament de Flix reté actualment una gran quantitat de llots contaminats que tenen el seu origen en els abocaments històrics procedents de l'activitat desenvolupada per la fàbrica de la Societat Electro-Química de Flix, que des de principis del segle passat s'ha assentat en el seu marge dret, i en els canvis en el riu deguts a la construcció de les preses de Mequinensa, Riba-roja i la pròpia Flix.