lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de desembre, 2007

ETA anuncia que actuarà contra les "forces i aparells repressius" de l'Estat "sigui on sigui"

La banda terrorista reivindica a l'edició digital de Gara els últims atemptats, entre els quals hi ha el que va causar la mort de dos guàrdies civils a França.

ETA ha admès en un comunicat que assumeix l'autoria de 5 atemptats, d'entre els quals hi ha el que va causar la mort de dos guàrdies civils a la localitat francesa de Capbreton. L'organització armada adverteix que actuarà contra "les forces i aparells repressius de l'Estat espanyol, sigui on sigui".

El text, avançat per l'edició digital de Gara i que serà publicat íntegrament a l'edició en paper de dissabte, recorda que la banda terrorista va assenyalar "de forma directa" davant de la delegació del Govern espanyol i els mediadors internacionals durant el procés de negociació que havia detectat "pràctiques de terrorisme d'Estat contra militants bascos" i que "davant d'això, respondria".

D'aquesta manera, ETA assumeix "l'execució" de Raúl Centeno i Fernando Trapero en un "enfrontament armat" a la localitat de Capbreton. "Ha succeït el que estava anunciat des de feia temps: l'1 de desembre, ETA ha respost davant de la incessant pressió de les forces armades d'Espanya contra els militants bascos", afirma.

GARA

El Periódico

La Vanguardia