lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de desembre, 2007

Huguet diu que Catalunya està sortint del somni creat per Jordi Pujol

El Conseller d'Empresa, Universitat i Innovació de la Generalitat, Josep Huguet, ha dit avui que "Jordi Pujol era un gran home que tenia la capacitat de fer-nos somniar, però ens hem despertat i la realitat és molt crua".

En una entrevista concedida a EFE en el fòrum empresarial catalano-egipci, que se celebra aquests dies al Caire, Huguet ha explicat que en els últims tres anys Catalunya ha sortit d'un somni i ha caigut el gran mite del sacrifici del catalanisme polític.

En opinió del conseller, ha caigut el principi sobre el qual es van sustentar els més de 20 anys de govern de Jordi Pujol: sacrificar el progrés de Catalunya en benefici de la modernització d'Espanya, tot esperant la retribució en el futur.

Segons Huguet, el resultat és que Espanya s'ha modernitzat i Madrid ha avançat a Barcelona, en el que suposa "l'únic cas europeu en el qual la capital política substitueix a l'econòmica, una fet que no ha passat ni amb Frankfurt ni amb Milà". "Hem modernitzat Espanya, però no ens ho han agraït. El mite cau. Estem sortint d'un somni", ha afegit.