lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de gener, 2008

Atutxa diu que la Justícia s'està transformant en "una comèdia" i que "avui faria el mateix que el 2003"

L'expresident del Parlament basc, Juan María Atutxa, ha afirmat avui, després de la decisió del Tribunal Suprem de condemnar-lo a ell i als exmembres de la Mesa del Parlament Gorka Knörr i Kontxi Bilbao per no haver dissolt el grup Sozialista Abertzaleak, que la Justícia s'està transformant "en una verdadera comèdia".

I, després d'afirmar que no té "gairebé cap confiança" en la Justícia, ha assegurat que tornaria a fer "el mateix" que va fer en aquell moment.

Atutxa ha afirmat que ha tingut ocasió de reflexionar en les últimes hores i la sensació que té és de "perplexitat" perquè, segons la seva opinió, és "gairebé impossible comprendre" la decisió del Tribunal Suprem. En aquest sentit, l'expresident de la cambra basca ha indicat que ha parlat amb diverses persones que van estar presents a la vista oral i "ni tan sols presumien" que es pogués produir aquest dictamen, que, segons ha manifestat, encara no se'ls ha comunicat.

L'expresident del Parlament basc ha assegurat que "ningú" li havia dit que "s'ho esperava" o que existia "alguna escletxa".

Així doncs, ha lamentat el "circ" que s'ha produït i ha assegurat que el fet que se n'assabentessin pels mitjans de comunicació li sembla "una falta de respecte" a les persones que "estem passant per aquest tortuós camí cinc anys". "No és correcte; per tant, de confiança en la Justícia, gairebé cap", ha afegit.

Atutxa ha explicat que està tranquil i ha agraït el suport que està rebent des d'ahir. En aquest sentit, ha indicat que aquest mateix matí li ha dit a la seva dona que tenia un "marit condemnat" i ella ha respost que "quan es tracta d'aquests casos, amb orgull".