lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de gener, 2008

Carod acusa CiU de demanar la Generalitat a canvi de pactar amb Zapatero

Carod-Rovira 080108 a l'oracle CATr El vicepresident del Govern i president d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha manifestat que és “impropi d’un partit nacionalista” plantejar-se les pròximes eleccions com les d’un canvi possible a Catalunya com fa CiU. “El govern de Catalunya, no ja per un nacionalista sinó per un simple demòcrata català el decideix el Parlament de Catalunya. No el decideix La Moncloa”, ha afirmat, convençut que si “això que és elemental per a qualsevol demòcrata, per a un nacionalista hauria de ser elementalíssim”.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Carod també ha posat en dubte que el pròxim mes d’agost Catalunya tingui nou sistema de finançament tal com preveu l’Estatut. “Jo no sé si la conjuntura dóna gaire per estar per la labor perquè, és clar, d’aquí un mes ja comença la campanya electoral, després vindran les eleccions, després passarà un mes més abans no es faci el govern i ja anem a l’abril. I a l’agost tindrem ja un nou sistema de finançament?”, s’ha preguntat el conseller de la Vicepresidència.

En referència a la reunió que mantindran demà els tres socis de govern a la Generalitat, el líder d’ERC l’ha qualificat de “normal” i ha afegit que “si cal” Esquerra “sí” que podria plantejar la renegociació d’alguns aspectes. “Si s’han d’actualitzar coses, s’actualitzaran” ha afegit Carod, que ha deixat clar que en primer terme la reunió servirà per “fer balanç de com va el govern”.