lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de gener, 2008

Ofensiva de Rajoy contra el català, el basc i el gallec

El PP recuperarà del tot la guerra de la llengua durant la campanya electoral. Mariano Rajoy s'ha pres molt seriosament el que li expliquen els seus coreligionaris catalans quan asseguren que el castellà està discriminat a les escoles catalanes i ha encarregat a diversos barons de territoris amb llengua pròpia la formulació d'una llei de llengües que garanteixi la vehicularitat del castellà en totes les etapes del sistema educatiu.

Rajoy va confiar fa unes setmanes al president del PP català, Daniel Sirera, la coordinació d'un equip que està redactant la part del programa electoral dedicada a la protecció del castellà a l'ensenyament. L'equip de Sirera està integrat per María San Gil (País Basc), Gerardo Camps (País Valencià), Alberto Núñez Feijoo (Galícia) i Rosa Estaràs (Balears).

El grup de barons tenen molt avançats els continguts bàsics d'aquesta llei de llengües, que permetria als pares d'aquests territoris escollir la llengua vehicular en la qual s'escolaritzarien els seus fills fins als vuit anys. A partir d'aquesta edat, tots els alumnes estudiarien un 50% de les assignatures en castellà i l'altre 50% en la llengua cooficial.