lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de febrer, 2008

Carod valora positivament que la UE supervisi la independència de Kosovo i demana a l'estat espanyol que no sigui el darrer a reconéixer-la

Puigcercós creu que Bush ha donat una 'lliçó de democràcia' a De la Vega i Rajoy

El vicepresident del Govern ha descartat qualsevol paral·lelisme de Kosovo amb Catalunya 'ja que són dues realitats diferents'. 'El que sí són iguals són els drets de tots els pobles per decidir el seu present i el seu futur', ha afegit Carod-Rovira. Carod ha celebrat la implicació de la UE en el procés d'independència de Kosovo com ja va fer amb Montenegro 'perquè això serà una garantia de pau i estabilitat'.

En aquest sentit, Carod-Rovira, ha demanat al govern espanyol 'que actui amb responsabilitat i amb visió de futur' perquè no sigui l'últim d'Europa en reconèixer Kosovo 'com ja va passar amb altres repúbliques on finalment van haver de fer marxa enrere'.

El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, s'ha mostrat sorprès aquest diumenge en el seu bloc per 'la lliçó de democràcia' que el president dels Estats Units, George Bush, ha donat a la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, i al president del PP, Mariano Rajoy, amb el seu suport a la independència de Kosovo.

Puigcercós considera que la no acceptació de la declaració unilateral d'independència de Kosovo per part dels dirigents espanyols ha suposat 'un ridícul internacional' i ha acusat els governs espanyols, italià i francès de deixar els pobles de Bòsnia-Herzegovina 'abandonats als peus de genocides com Milosevic, Vladic i tota la caterva...'.

Així mateix, el secretari general d'ERC creu que, amb la seva negativa, De la Vega i Rajoy 'han fet el ridícul' i s'han posat a l'alçada de la Rússia de Putin, contrària a les democràcies occidentals. Puigcercós tampoc s'ha oblidat de Bono, a qui ha acusat de tenir una 'memòria escassa' quan afirma que Espanya no ha d'enviar tropes a Kosovo perquè la independència 'se l'han de defensar ells' quan l'Estat hi té soldats de l'any 1999 sota el mandat de l'ONU.

El dirigent d'ERC creu que la postura de la vicepresidenta del govern i del cap de l'oposició pot voler dir que a la classe política espanyola veu els independentistes catalans 'més forts del que ens imaginàvem'. Per Puigcercós, 'nosaltres som en una banda clara, la del dret a decidir, la de la defensa de les minories, la de la democràcia' i ha afegit que als polítics espanyols els cal 'menjar moltes sopes abans de poder arribar a ser tant cultes i demòcrates com ho ha estat Vaclav Havel', en referència a la independència de Txèquia i Eslovàquia.

Bloc de Joan Puigcercós (sota la crosta): Madrid no és Praga