lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de febrer, 2008

La Comissió de la Dignitat reclama els 'papers' pendents basant-se en l'ordre judicial de fa dos anys

Dos anys després que arribessin els primers papers de Salamanca, continuen sense haver retornat els dos milions de documents pendents i també aquells set lligalls que van quedar retinguts en el primer retorn del 31 de gener del 2006. La Comissió de la Dignitat ho ha recordat aquest divendres, davant la delegació del govern, després de lliurar-hi una còpia de l'ordre de l'Audiència Nacional on es manava aquest retorn durant un període màxim de tres mesos.

Els portaveus de la Comissió han explicat que continuaran amb les seves reivindicacions i han anunciat que, si en un més no es resolen ambdues sol·licituds, faran arribar la seva petició a mans de l'Audiència Nacional perquè "obligui al govern espanyol a complir la llei". S'han mostrat confiats perquè "és la llei la que estableix un procediment per quan les administracions no compleixen les seves obligacions o les resolucions judicials". Segons ha explicat el coordinador de la plataforma, Toni Strubell, "han passat dos anys del primer retorn i ara era un bon moment per recordar a la societat civil i obrir unes diligències judicials per exigir allò que fa dos anys que no es compleix".

L'acte de protesta d'avui ha consistit en entregar al registre de la delegació una còpia de l'ordre de l'Audiència Nacional, on es manava el retorn dels documents i una còpia del requeriment judicial que denuncia la incapacitat del govern espanyol per fer complir una llei i les ordres dels tribunals.

La seva demanda feta aquest divendres també inclou la petició del retorn dels set lligalls que estan pendents, corresponents als números 150 fins al 156 i la carpeta 4 del lligall 266 de l'inventari que van ser retinguts en el lliurament del 31 de gener del 2006 i que encara estan pendents de retornar.

Cap comentari: