lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de març, 2008

La cimera de l'aigua es farà però no hi aniran ni Montilla ni Mas

La cimera de l'aigua proposada pel conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, entre el president de la Generalitat i el cap de l'oposició, Artur Mas ha quedat descafeïnada. Poques hores desprès de llençar la proposta, Montilla s'ha desmarcat i més tard ho ha fet el líder de CiU, Artur Mas. Finalment, la reunió es farà dilluns a les tres de la tarda entre el titular de Medi Ambient, Francesc Baltasar i per part de CiU, el portaveu al Parlament, Oriol Pujol i l'exconseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler. En aquesta cimera, que es una primera aproximació entre la federació nacionalista i el govern per arribar a un acord de país, es tractaran les possibles solucions davant la sequera que viu Catalunya, i el controvertit transvasament temporal del riu Segre al Llobregat. Segons fonts del govern català, Montilla prefereix que Baltasar realitzi un primer contacte exploratori amb CiU per conèixer si l'actitud de la federació nacionalista és constructiva i si pensa donar suport al govern català en les mesures necessàries per assegurar l'aigua de boca en la conurbació de Barcelona.

CiU ha estat en tot moment oberta a aquesta reunió, que se celebrarà finalment dilluns a les tres de la tarda i assistiran els dirigents Oriol Pujol i Ramon Espadaler, que han estat molt crítics amb l'estratègia del departament de Medi Ambient pels seus plans per transvasar aigua del Segre fins el punt d'acusar al conseller Baltasar de "covardia", "engany" i "ocultació d'informació". Fonts del govern català, que recorden que la captació temporal d'aigua del Segre no s'haurà de realitzar si s'intensifiquen les pluges, han subratllat que perquè la cimera Montilla-Mas es pugui dur a terme CiU ha de demostrar que té la voluntat d'arribar a acords.

Si CiU està d'acord a pactar mesures, el president català estaria obert a segellar un acord amb Mas i per això ha encarregat a Baltasar una primera reunió preparatòria amb els dirigents nacionalistes.