lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de març, 2008

Saura acusa de "deslleialtat" el govern espanyol pel no al transvasament del Segre

Saura 290308 CATinfo El president d'ICV, Joan Saura, ha qualificat d'"irresponsables" les declaracions de la vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, contràries al transvasament del Segre i ha instat l'Executiu a formalitzar alguna proposta alternativa per resoldre la situació de sequera si no plou fins a octubre. De la Vega va afirmar divendres després del Consell de Ministres que "el Govern s'oposa als transvasaments d'aigua que resulten insostenibles des del punt de vista econòmic, social i mediambiental", i ha afegit que "ni hi ha ni haurà transvasament de l'Ebre".

Saura ha explicat que el Ministeri de Medi Ambient, al qual acusa d'"enorme deslleialtat", no ha presentat cap mesura per fer front a la "situació històrica de sequera" i que en el pròxim debat d'investidura el diputat d'ICV, Joan Herrera, preguntarà al president del Govern quines són les seves propostes per evitar les restriccions si segueix sense ploure.

Segons Saura, "la responsabilitat del govern és que no s'arribi a restriccions d'aigua de boca a cap punt de Catalunya", raó per la qual "necessitem preveure què farem si fins al mes d'octubre no plou". El president d'ICV ha assegurat que l'Executiu ha "traït el govern de la Generalitat en política hidràulica", en la qual, assegura, "no es poden fer càlculs partidistes, ni negar solucions".